Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

Bio-Qinon Active Q 10


Fakta om Bio-Qinon Active Q 10:

 - Mer än 20 år på EU-marknaden

 - Rent coenzym Q 10 som ubiqinon

 - Q 10 med C-vitamin som bidrar till kropens energimetabolism och till att
    minska trötthet och utmattning

 - Den unika blandningen av vegetabilisk olja från hållbart jordbruk och coenzym Q 10

    ger en hög och dokumenterad biotillgänglighet

 - Tillverkat under dansk farmaceutisk kontroll

 Produktfakta

 Rekommenderad daglig dos:

  1 - 3 kapslar dagligen. Den rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas.

  Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en  
  mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

  Ordet Bio i produktnamnet relaterar till att produkten har en hög bio-tillgänglighet.

 Ingredienser:

  Palmolja, Gelatin, Glycerol, Coenzym Q 10 (ubiqinon), Vitamin C, Sockerkulör och titandioxid, 
   Vatten, Kiseldioxid

 Förvaring:

  Mörkt, torrt och vid rumstemperatur.

 Nettovikt:

 60 kapslar = 43 gram, 180 kapslar = 126 gram

Vad är coenzym Q 10 och vitamin C ?

Coenzym Q10 (eller bara Q10) kallas också ubiqinon (ubi är latin för "överallt"). Q10 är en vitaminliknande substans. Vi får Q10 från flera olika typer av mat, t.ex. slaktbiprodukter, kött, sill, soja och sardiner. Dessutom kan vi människor syntetisera en del Q10 i kroppen. Processen, som sker i levern, bromsar upp när vi blir äldre och våra reserver utarmas också av intensiv fysisk träning. Enligt experter når kroppens Q10-nivå toppen vid 20-25 års ålder och därefter minskar den gradvis. Vetenskapen har inte kunnat kvantifiera exakt hur mycket Q10 vi får genom kosten, men det uppskattas vara någonstans runt 5-10 mg dagligen. Kroppen har en Q10-reserv som uppgår till cirka 1-1,5 gram. De högsta koncentrationerna återfinns i hjärtat, levern och njurarna.

Bio-Qinon Q10 innehåller vitamin C (askorbinsyra), som är ett vattenlösligt näringsämne - essentiellt för människor. Förutom att bidra till att skydda cellerna från oxidativ stress, stöder C-vitamin en normal energialstrande metabolism och kollagenbildning för normal funktion hos ben, tänder, tandkött, brosk, hud och blodkärl.

Hur skapas energi

Kroppens energi produceras i cellernas mitokondrier, som är små, bönformade strukturer inuti varje cell. Mitokondrierna kallas cellernas "kraftverk". Coenzym Q10 finns i mitokondrierna. Ju högre energibehov en cell har, desto fler mitokondrier innehåller cellen. Muskelceller och spermaceller har många mitokondrier. Inuti mitokondrierna produceras energi från förbränningen av fett, kolhydrater, protein och alkohol och överförs till ATP (adenosintrifosfat), en molekyl som lagrar energi i dess kemiska form. Cellen bryter ner ATP-molekylen och frigör instängd energi. ATP används av cellen för alla aktiviteter som kräver energi, t.ex. muskelsammandragning, matsmältning, hjärnaktivitet, immunförsvar, etc.

Vad är speciellt med Bio-Qinon Active Q 10 från Pharma Nord

Under flera decennier har Bio-Qinon Active Q10 varit ett av världens mest sålda Q10-varumärken. En av de främsta orsakerna till dess popularitet är den väldokumenterade, höga biotillgängligheten. Q10 är en fettlöslig substans, vilken är svår för kroppen att absorbera. Tack vare en mycket specialiserad tillverkningsprocess, där Q10 upplöses i en vegetabilisk oljelösning och exponeras för en patenterad uppvärmningsprocess, kan Q10 molekylerna upplösas helt vid intag i normal kroppstemperatur. Det faktum att Q10-molekylerna löses upp helt i denna produkt är anledningen till att Bio-Qinon Active Q10 kan uppvisa en sådan överlägsen biotillgänglighet hos den aktiva substansen. Bio-Qinon Active Q10 från Pharma Nord är den officiella referensberedningen hos ICQA (International Coenzyme Q10 Association).

Vad är Coenzym Q 10

Coenzym Q10 - även känt som ubiqinon - är en vitaminliknande förening, som finns i alla mänskliga celler. Det är en viktig del av cellens energiproduktion, metabolism, en process där fett, kolhydrater och protein omvandlas till ATP (adenosintrifosfat) i mitokondrierna (cellulära kraftpaket). ATP är energin som är lagrad i dess molekylära form färdig för användning i olika energiberoende processer i kroppen.

Vissa celler innehåller fler mitokondrier än andra. Detta är fallet med t ex hjärtmuskelceller, eftersom hjärtat kräver generösa mängder energi. Biopsier från hjärtmuskeln hos patienter med hjärtsvikt visar att nivåerna av coenzym Q10 är väsentligen lägre än hos normala friska individer.
Ett antal publicerade studier har visat att patienter med kronisk hjärtsvikt (CHF) visar klara tecken på förbättring efter behandling med tillskott av coenzym Q10 (typiskt i området 100-400 mg/dag). Coenzym Q10 finns naturligt i livsmedel såsom soja, sardiner, nötkött, fläsk och broccoli. 

Ytterligare information om Bio-Qinon Q10


Bio-Qinon Q10 introducerades i Danmark för mer än 25 år sedan och har sedan dess vuxit till Europas ledande coenzym Q10 varumärke. En odiskutabel orsak till populariteten är den speciella formulan hos denna beredning, som ger extremt god biotillgänglighet av den aktiva ingrediensen. Mer än 82 publicerade studier bidrar till att dokumentera kvaliteten på denna beredning, inklusive dess biotillgänglighet, säkerhet och renhet. Bio-Qinon Q10 är den officiella referensprodukten för International Coenzym Q10 Association (ICQA), samordnare för all internationell coenzym Q10 forskning över hela världen. Dessutom är en speciell 100 mg version av Bio-Qinon Q10 registrerad i flera EU-medlemsländer som ett läkemedel för behandling av kronisk hjärtsvikt.

Läs en sammanfattning av KiSel-10 studien som genomfördes av läkare vid Karolinska institutet och Linköpings universitetssjukhus:

Svenska forskare från Karolinska institutet och Linköpings universitet har visat att en kombination av selen och Q 10 sänker dödligheten i hjärtsjukdom med drygt 50%. Resultaten som är sensationella, har publicerats i tidskriften Journal of Cardiology.

 

450 äldre ingick i studien

Försökspersonerna som var mellan 70-88 år följdes upp under fem år. Deltagarna delades slumpmässigt in i två grupper. Den ena gruppen fick en kombination av 200 mcg selenjäst och 200 mcg Q10, medan den andra gruppen fick identiska men overksamma kapslar (placebo).

 

Längre liv och ett friskare hjärta

Efter fem år hade 26 stycken (12,6%) avlidit av hjärtsjukdom i placebogruppen. Men i den aktiva gruppen hade bara hälften så många avlidit, 13 stycken (5,9%). Dessutom hade deltagarna i den aktiva gruppen utvecklat ett friskare och starkare hjärta jämfört med dem som fått overksamma kapslar.

Studien kan också laddas ned i sin helhet: Klicka här

Läs också publicerade nyhetssidor:

Selen och människohjärtat - Klicka här

Ny strategi mot hjärtsjukdomar - Klicka här

Ny behandling minskar hjärtdöd - Klicka här

 E-mail med kommentarer och/eller frågor kan skickas till Ingemar Joelsson, Klicka här.

Tillbaka till överst på sidan - klicka här

 

BioQinon.jpg 

Ask med Bio-Qinon Active Q 10
från Pharma Nord

 

 

 

 

Cell-jpg.jpg 

 Schematisk bild av cell med
kärna och mitokondrier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Tillbaka