Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

Cynaramin

Allmänt

En helt ny studie, visar att 95% av all patienter med mag- och tarmproblem kan få betydande lindring med Cynaramin. Förklaringen är medlets unika förmåga att aktivera bildandet av matsmältningsenzym i galla och bukspott.

Studien på det receptfria växtläkemedlet Cynaramin genomfördes på 75 personer mellan 18-70 år. Samtliga hade olika former av mag- och tarmbesvär  som t.ex. smärta, knip, gasbildning och halsbränna.

De behandlande läkarna bedömde att 95%, d.v.s 72 av de 75 patienterna fick hjälp. I snitt minskade symtomen med nästan 90% procent.

 

Störd matsmältning

Grunden till obehag som gasbildning, uppkördhet och magknip står nästan alltid att finna i en störd matsmältning. Oftast beror detta på att levern och bukspottskörtelns produktion av matsmältningsenzym (bukspott och galla) är i obalans.

 

Cynaramin minskar problemen med "ballongmage", uppkördhet, knip och halsbränna genom att stimulera produktionen av matsmältningsenzym. Samtliga symtom överensstämmed med besvär av IBS (irritable bowel symtom) och FD (funktionell dysplasi).

Om inte spjälkningen av fett och protein fungerar optimalt börjar tarminnehållet "jäsa" med de beskrivna symtomen som följd.

Beståndsdelar i Cynaramin

Cynaramin innehåller en kombination av maskros, kronärtskocka, boldo och pepparmynta. När dessa örter extraheras färskt visar det sig att extraktet aktiverar enzymproduktionen i matsmältningskanalen.

De enskilda växtextraktens effekt

Kronärtskocka aktiverar produktionen av matsmältningsenzym. Har också en antiinflammatorisk verkan och är leverskyddande.

Maskros ökar produktionen av galla och underlättar tömningen av magsäcken. Maskrosextrakt är vätskedrivande och därigenom blodrenande.

Boldo har kramplösande och lugnande effekt. Är även bakteriedödande och skyddar mot mask och parasiter.

Mjölktistel är leverskyddande

Så använder du Cynaramin bäst

Vid långdragna, upprepade besvär är det en fördel att använda Cynaramin under en kur på några veckor eller så läge som symtomen kvarstår. Vid tillfälliga besvär som illamående eller ballongmage räcker det oftast att ta Cynaramin vid enstaka tillfällen.

Den första symtomlindringen kommer ofta mycket snabbt – inom 15-30 minuter, men effekten förstärks vid regelbunden användning.

 

När de akuta besvären försvunnit kan medlet med fördel används förebyggande 1-2 ggr per dag.

 

En (1) milliliter (en femtedels tsk) Cynaramin blandas i liter vatten och sväljes före måltid.

​Skicka frågor och kommentarer till Ingemar Joelsson

 Cynaramin_frilagt

Cynaramin lösning för oralt bruk

Kronaertskocka.jpg

Kronärtskocka

Maskros.jpg

Maskros

Boldo.jpg

Boldo

Mjölktistel.jpg

Mjölktistel

 

« Tillbaka