Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

   Femineral

FeMineral

är ett naturligt, skonsamt järntillskott

 


 

 

 

Hjärnan och ögat

EPA, DHA och GLA har samtliga den unika förmågan att passera den så kallade blod-hjärnbarriären och på så sätt nå hjärncellernas membraner. Vid en mättnad med EPA, DHA och GLA blir cell-membranerna "flexibla" och innehåller transport-kanaler för in- och utflöde av hormoner, enzym, farmakologiskt viktiga substanser, vätska och salter. En rätt mängd EPA i förhållande till DHA är viktig för att upprätthålla en optimal fettsyra-sammansättning i hjärnans celler. Det råder samma situation i näthinnans celler i ögat.

eye q tillför kroppen de byggstenar, som är viktiga för hjärnans funktion och ögats funktion och för koordinationen mellan hjärna och öga. Och koordinationen mellan syn och hjärnfunktion har en mycket stor betydelse för inlärning och koncentration.

eye q motsvarar de allra senaste rönen i hur viktigt det är med ett daglig intag av rätt mängd nödvändiga fettsyror. En väl avvägd kost spelar en stor roll för utvecklingen av syn, koordination, inlärning och koncentration. Men även om vi äter en fullvärdig kost med mycket fisk, nötter och grönsaker, kan inte detta garantera att rätt fettsyranivå uppnås. Studier har visat att vissa barn, och även vuxna, inte alltid kan tillgodogöra sig de nödvändiga fettsyrorna EPA, DHA och GLA genom födans innehåll. Ett resultat av detta är att fettsyrabrist leder till nedstämdhet, oro och ett destruktivt beteende. Därför kan ett tillskott av eye q behövas, så att fettsyranivån blir garanterat tillräckligt hög för att bibehålla hjärnans och ögats normala funktioner.

 

Vad skiljer eye q från andra fettsyrasammansättningar

eye q innehåller en specialtillverkad fiskolja med mycket hög halt EPA. Oljan kommer från södra halvklotet och är unik genom förhållandet upp till 4 delar EPA på 1 del DHA.
Andra oljor på marknaden har ett förhållande mellan dessa fettsyror om högst 3 delar EPA på 2 delar DHA. Man behöver därför endast ta 2 kapslar eye q per dag för att tillförsäkra sig en tillräcklig mängd EPA och DHA och för att uppnå rätt fettsyranivå i hjärna och öga.

 

Intag av eye q

Innebär ett enkelt sätt att komplettera kosten och därigenom förse hjärnan med viktiga näringsämnen.

 

Skriften om eye q och inlärnings-problem kan laddas ned genom att klicka här

 

 FEMINERAL_220.jpg

 

Ladda ned skriften om eye q och inlärning - klicka här

 

his text will be replaced by the content of the different documents using this layout.

 

« Tillbaka