Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

Membrasin

Membrasin är ett kosttillskott

för torra och ömtåliga slemhinnor i ögonen, munnen, magsäcken och i underlivet.

Membrasin  innehåller

fettsyrorna omega-7 samt omega-3, omega-6 och omega-9 tillsammans med riklig mängd antioxidanter.

Membrasin bygger på

extraktet SBA 24 från Havtornsfrukter.

Havtornsfrukterna

är bärliknande, orangegula skenfrukter. De egentliga frukterna är enfröiga nötter, omgivna av blombottnen.

Informationsbroschyr om Membrasin

Du kan ladda ned en informationsbroschyr om Membrasin. Klicka här »

En helt ny klinisk studie på Membrasin år 2010

Läs studiens sammanfattning här »

Ladda ned artikeln i Journal of Nutrition som en PDF fil. Klicka här »

Membrasin - Bakgrund

Inom österländsk folkmedicin har havtornsbär används sedan lång tid tillbaka för att stärka kroppens vävnader, särskilt slemhinnorna. Forskare vid Åbo Universitet i Finland började intressera sig för havtornsbär och deras innehåll för cirka 15 år sedan. Man kartlade innehållet i havtornsbären och fann höga halter av omega-7 fettsyra, men också omega-3, omega-6 och omega-9. Dessutom har bären ett innehåll av antioxidanter och växtsteroler.

Havtorn

Havtorn är en buske med vedartad stam som kan bli upp till 6 meter hög. Bladen är silvergrå och blommorna gulgröna medan bären varierar i färg från orange till rödgult.

 

Havtorn härstammar från östra Himalaya. Växtens latinska namn Hippophaë kommer från att nomadernas hästar åt av växten och bären och därigenom fick en stark och glansig päls. Havtorn har en mycket lång historia av medicinsk användning i Asien. Bär, juice och även blad har sedan århundraden använts för att återställa och förbättra funktionen hos kroppens cellmembran, slemhinnor och hud. Redan för 800 år sedan upptäckte man havtornsbärets välgörande effekter vid hudproblem, sårläkning samt mag- och underlivsåkommor av olika slag.

 

Havtorn kallas också för silverbuske i Sverige eller finnbär i Finland. Den växer längs Bottenvikens stränder. Busken kräver stark sol och långa sommardagar. Bären blir rika på C-vitamin, karotiner, växtsteroler och fettsyror.

 

Under flera hundra år har den österländska medicinska traditionen visat att havtornsbär har en läkande effekt. Det finns ett flertal studier genomförda och publicerade i Kina och Ryssland. Med dessa kunskaper som bakgrund påbörjade Professor Heikki Kallio, Institutionen för biokemi och livsmedelskemi, Universitet, Åbo, för 15 år sedan forskningen runt havtornsbär och dess kemiska sammansättning. Ett internationellt samarbete startades med främst Beijings Universitet för att sammanföra den österländska kunskapen om havtornsbär med den västerländska vetenskapliga teknologin.

Membrasin - extrakt SBA 24

Den nya forskningen har resulterat i extraktet SBA 24 utvunnet ur havtornsbär, både fruktköttet och frö har använts. Havtornsoljan som finns i Membrasin innehåller fettsyrorna Omega-3, Omega-6, Omega 7 ock Omega-9 i en balanserad blandning mellan fleromättade och enkelomättade fettsyror. Särskilt Omega-7 har visat sig regenerera kroppens cellmembran samt skydda och vitalisera torra slemhinnor.

Vad är Omega-7

Omega-7 är en kroppsegen fettsyra, som främst finns i hudens och slemhinnornas cellmembran. Med kroppsegen menas att kroppen själv kan producera den.

Tyvärr minskar mängden Omega-7 i vår kropp med åldern men också genom yttre påverkan som stress och dålig kost. Detta innebär att det uppstår brist i cellernas membran, som därmed inte kan fungera tillfredställande i sin roll som skydd mot yttre ämnen. Omega-7 har en viktig funktion i att upprätthålla och stabilisera huden och slemhinnornas celler. Membrasin ger ett extra tillskott av den viktiga fettsyran Omega-7 tillsammans med de andra nödvändiga fettsyrorna (omega-3 och omega-6) och cellskyddande ämnen E-vitamin, betakaroten och växtsteroler.

Membrasin - innehåll

Membrasin innehåller samtliga nödvändiga fettsyror tillsammans med antioxidanter och växtsteroler. Kapseln är vegetabilisk.

Deklaration per kapsel

Extrakt SBA 24 med vegetabiliska fettsyror: 500 mg
 varav mättade fettsyror: 120 mg
 varav enkelomättade fettsyror: 205 mg
         varav palmitoleinsyra (Omega-7): 120 mg

         varav vaccensyra (Omega-7): 25 mg
         varav oljesyra (Omega-9): 60 mg
 varav fleromättade fettsyror: 155 mg
         varav alfa-linolen-syra (Omega-3): 65 mg
         varav linolsyra (Omega-6): 90 mg
 Vitamin E (alfa-tokoferol): 2 mg

Användning

Kosttillskott för torra och ömtåliga slemhinnor, 2 - 4 kapslar dagligen. Kan intas vid ett eller flera tillällen under dagen. Rekommenderad undeållsdos är 2 kapslar per dag. Membrasin kan tas kontinuerligt under långa tidsperioder.

Biverkningar

Som vid alla naturbaserade medel kan magbesvär förekomma på grund av överkänslighet mot växtdelar. - Men det är viktigt att veta att Membrasin inte har någon interaktion med Waran!

Gå till referenslistan för Membrasin. Klicka här »

Frågor och kommentarer kan skickas till Ingemar Joelsson. Klicka här »

Membrasin_ask_72.jpg

Bild av ask med Membrasin-kapslar

Ranka_72.jpg

Havtornfrukt_72.jpg

Havtornsfrukter

HT_flytande_72.jpg

Membrasin finns även i flytande form

 Membrasin flytande kan även användas för lokal applicering i underlivet. Observera att oljan är naturligt färgrik.

Läs den senaste skriften
om Membnrasin!

Ladda ned den som en PDF!

Klicka här!

 

 

 

 

« Tillbaka