Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

 

OmegaMax

OmegaMax ren fiskolja

Omega-Max är en naturligt koncentrerad (35%) fiskolja med avseende på de nödvändiga Omega 3-fettsyrorna DHA och EPA. Omega-Max innehåller dessa viktiga fettsyror i sin naturliga form, vilket innebär ett optimalt upptag i kroppen och en idealisk sammansättning av fettsyrorna. För att ytterligare förstärka effekten är Omega-Max berikad med ett nytt, specialutvecklat antioxidationssystem som garanterar en stabil och därmed effektiv olja.

 

Bättre hälsa med Omega 3-fettsyror

Människor som lever i ö-samhällen, omgivna av hav, uppvisar ofta en anmärkningsvärt god hälsa. Speciellt gäller detta befolkningen på Grönland och Färöarna, där man äter upp till 15 gånger mer fisk än i Skandinavien. Fullt så hög konsumtion behövs dock inte för att kroppen ska få i sig tillräckligt med Omega 3-fettsyror - 50-100 gram fet fisk per dag räcker.
Vid enstaka, stora intag av fisk förmår kroppen inte att dra nytta av fiskfettet i lika hög grad: fettet binds till kroppens ämnesomsättning. Med ett jämnt och väl avvägt intag av Omega 3-fettsyror uppnås maximal effekt. Tillförsel av fet fisk eller fiskolja bör alltså ske dagligen.

 

Detta är OmegaMax

Oljan i Omega-Max utvinns ur färsk fisk från ishavets kristallklara vatten. Efter fångsten tas oljan i fiskköttet tillvara och koncentreras till 35-procentig Omega 3-fettsyror, varav EPA utgör 18%, DHA 12% och andra viktiga fettsyror 5%.

 

Tillverkningsprocessen

Hela processen sker utan tillsättning av kemikalier. Den färdiga oljan kontrolleras noga för att det inte ska finnas minsta spår av föroreningar eller miljögifter. Till fiskoljan tillsätts sedan ett unikt antioxidationssystem och lecitin. Antioxidationssystemet består av naturligt E-vitamin, rosmarinextrakt och ascorbylpalmitat (fettlösligt C-vitamin). Den antioxidativa effekten uppnås genom att kombinera ämnena, som tillsammans förstärker effekten av varandra.

 

Antioxidationssystemet

Antioxidationssystemet består av naturligt E-vitamin, rosmarinextrakt och ascorbylpalmitat (fettlösligt C-vitamin). Den antioxidativa effekten uppnås genom kombinationen av ämnen som tillsammans förstärker effekten av varandra.

 

Reflux

En av de få olägenheterna med fiskolja har alltid varit att en del människor har en tendens att "äta om" den. Lösningen blev det nya antioxidationssystemet i kombination med lecitin. Detta gör att oljan behåller sin stabilitet, vilket ger en mild smak, plus att oljan finfördelas så att den fortare blandar sig med övrig föda i magsäcken.

 

Rekommenderad dosering

Vuxna
1-3 kapslar per dag.
Dosering
Barn från 8 år
1-2 kapslar per dag.

 

Innehåll

Per kapsel: Koncentrerad fiskolja, 35% Omega-3 fettsyror, 1000mg. Varav: EPA ca18%, DHA ca12%, Andra viktiga N-3 fettsyror 5mg, Rosmarinextrakt 2,5mg och Ascorbylpalmitat 0,5mg ingår i Omega-Max unika antioxidantionssytem för garanterad stabilitet. Lecitin 2,0mg.

 

För frågor och kommentarer använd i första hand kontaktformuläret i sidans toppmeny.

 

Du kan också sända e-post till Ingemar Joelsson, klicka här.

 

 knapp_egen

OmegaMax säljs i välsorterade hälsokostbutiker. Du kan också smidigt och säkert köpa OmegaMax omline från evitamin.se.

Klicka på knappen till vänster. 


 

 

omegamax 

OmegaMax

ren fiskolja

 

« Tillbaka