Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

Selen

Selen är ett mineral, ett spårämne

 

Selen är välgörande för hälsan

Selen är ett mineral, ett spårämne, som är väsentligt både för djur och människor. Dessutom har det fått många viktiga användningar inom industri och jordbruk, delvis på grund av att det, i likhet med germanium, är en halvledare, med särskilda elektriska egenskaper.

Selen finns i jorden och människan kan få det från spannmål, grönsaker, rotfrukter, bär, etc. Men jordarna i Norden är fattiga på selen, vilket får konsekvenser för vår hälsa. Selen har nämligen en lång rad egenskaper som är både viktiga och välgörande.

Donsbach's Selen är bunden till aminosyran Metionin, eftersom studier har visat att kroppen har lättare för att ta upp Selenen då.

Ingredienser per tablett:
50 mcg organiskt bundet selen, 50 mcg oorganiskt selen.

 

Selen och prostatacancer

Tidigare har forskargrupper rapporterat att selen möjligen kunde reducera risken för

prostatacancer. Eftersom selen har en viktig roll i immunförsvaret har man förmodat att ämnet skulle påverka förekomsten av prostatacancer. Men nu har en europeisk studie visat att så inte är fallet.

 

Det är EPIC-studien, som publicerades i december förra året, som inte visar något samband mellan selenhalten i blodet och risken för just prostatacancer. Tyskar och greker hade de högsta selenvärdena, svenskar och eng­elsmän hade de lägsta.

 

 

Kontakt för frågor och kommentarer tas lättast genom att använda formuläret under knappen "Kontakta oss" i sidans toppmeny.

 

E-mail med frågor och kommentarer kan också skickas till Ingemar Joelsson

 

selen

Selen är ett mineral som är välgörande för hälsan

 

 

 

 

 

« Tillbaka