Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

Seleno q10

Fakta om Seleno Q10


Det ursprungliga Kisel-10 preparatet:

- innehåller ubiqinon Q10 och selen (SelenoPrecise), vilket bidrar till immunsystemets normala funktion och till skydd mot oxidativ stress
- är tillverkat under dansk farmaceutisk kontroll

Produktfakta

Rekommenderad daglig dos:

2 kapslar och 2 tabletter dagligen.
Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvaras i rumsremperatur. Syddas mot direkt solljus.

Ingredienser, kapsel:

Palmolja, Gelatin, Coenzym Q10 (ubiqinon), Glycerol, Askorbinsyra, Sockerkulör, Kiseldioxid, Titandioxid, Vatten.

Ingredienser, tablett:

Cellulosa, Kalciumfosfat, Organiskt bunden selen-jäst (SelenoPrecise), Kiseldioxid, hydroxipropyl-metylcellulosa, Talk, Magnesiumsalter av fettsyror, Titandioxid.

SelenoQ10 är speciellt utvecklad för äldre personer. Det innehåller
coenzym Q 10 och den patenterade selenjästen SelenoPrecise.

Vad är KiSel-10?

KiSel-10 är det officiella namnet för en studie som genomfördes i Sverige och analyserade effekterna av selen och Q10 tillskott. KiSel-10 står för Kinda + Selen + Q10. Forskarna fann att en kombination av selen och coenzym Q10 var särskilt fördelaktig för äldre människor. Studien utfördes i Kinda kommun. De två aktiva substanser som användes i detta forskningsprojekt (som publicerades i the International Journal of Cardiology) var Pharma Nords Bio-Qinon Q10 och SelenoPrecise.

Varför skall man ta seleno q10 ?

SelenoQ10 kombinerar den patenterade organiska selenjästen, SelenoPrecise, med Bio-Qinon Q10 (coenzym Q10) i en särskild formula avsedd att ge högsta nivå av biotillgänglighet. Selen är viktigt för alla befolkningsgrupper, men äldre personer kan ha ett ökat behov av just detta näringsämne eftersom selen bidrar till immunsystemets normala funktion samtidigt som det skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Coenzym Q10 är en vitaminliknande substans som vi får från vissa livsmedel, men vi har även möjlighet att syntetisera substansen i våra kroppar. Coenzym Q10 finns naturligt i alla våra celler inuti mitokondrierna. Det är där som energi produceras. Kroppens Q10-nivåer når en topp i en ålder av ca 20-25 år, men därefter minskar den kroppsegna produktionen gradvis.

Vad är selenoPrecise ?

SelenoPrecise är en patenterad selenjäst som innehåller selenometionin och fler än 30 olika organiska selenarter. Den är utvecklad för efterlikna den mångfald av selentyper som finns i en varierad kost. Med SelenoPrecise har dokumenterats att 88,7% av det selenet absorberas i kroppen. Denna selenjäst är mycket reproducerbar och därför idealisk för vetenskaplig forskning på grund av behovet av ett tillförlitligt och homogent utfall. SelenoPrecise är dokumenterat i över 40 vetenskapliga studier (publicerade).

Info om det Q 10 som används i seleno q 10

Pharma Nord har tillbringat mer än 25 år att utveckla och optimera Q10 för det enda syftet att producera ett Q10 preparat som vetenskapligt kan visa överlägsen biotillgänglighet och kvalitet. Ett antal kliniska studier har visat att Q10 från
Phama Nord, där coenzym Q10 upplöses i vegetabilisk olja och inkapslas i mjuk, ljusskyddande gelatin är överlägset andra beredningar. Det ger en högre biotillgänglighet än andra formuleringar. Insatserna från Pharma Nord är anledningen till att Pharma Nords Q10 i dag är det mest sålda Q10-varumärket i Europa och är den
Q10-beredning, som officiellt används i internationell Q10 forskning, representerad av International Coenzym Q10 Association (ICQA).

Gå till sidan, som beskriver Bio-Qinon Active Q 10, klicka här

Ladda ned den vetenskapliga artikeln KiSel-10, klicka här 

Frågor och kommentarer skickas via e-mail till Ingemar Joelsson 

 

 

 

seleno.jpg

 Pharma Nords preparat
med Selen och Q 10

för äldre

 

 

 

 

« Tillbaka