Hem | Om Scientific Communication AB | Kontakta oss

Produkt - preparat Substans - ört Indikation - behandling Frågor & svar

    X-travital MAN

X-Travital Man är en produkt som bygger på extrakt från
Tiggarnöt, Tribulus terrestris


X-travital Man innehåller Tiggarnöt som befrämjar och bibehåller sexuell lust och kapacitet. Nyckelingrediensen i X-travital Man är växten tiggarnöt (Tribulus terrestris). Tiggarnöt växer i tropiska klimat och har i århundraden använts av olika kulturer för att befrämja sexuell lust.

Du kan läsa mer om växten Tiggarnöt här!

Sexuell lust och kapacitet kan påverkas negativt av ålder, överträning, stress, prestationsångest och nedstämdhet.

X-travital Man arbetar med kroppens eget system - ork och vitalitet. Tiggarnöt hjälper till att bibehålla muskeltonus och ger energi.

Rekommenderat intag

För vuxna 1-2 tabletter dagligen. Första 20 dagarna rekommenderas 1 tablett 2 gånger dagligen, därefter 1 tablett per dag.
Tabletterna bör sväljas hela men kan krossas eller delas vid behov. Beroende på besvärens omfattning kan det krävas fortsatt användning av 2 tabletter dagligen.

Traditionell användning

Tiggarnöt har en mycket lång traditionell användning, framför allt i Indien och Kina. Såväl blad, med innehåll av saponiner och furostanol, som fruktköttet, med innehåll av  protodioscin, har använts. Substanserna i Tiggarnöten anses påverka de luteiniserande och follikelstimulrande hormonen i hypotalamus och hypofysen, vilka leder till ökade nivåer av testosteron och dess nedbrytningsprodukter hos såväl man som kvinna.

Nutida användning

Den nutida användningen har börjat med rapporter i Bulgariska medier från mitten av 70-talet. Detta har gett upphov till en omfattande forskning om Tiggarnöt. De flesta publikationerna är baserade på laboratorie-forskning och djur-studier, det finns några publikationer som beskriver studier på människa.

Studieresultat

En studie, publicerad 1997, från Airlangga University i Indonesien och National University i Singapore, visar intressanta resultat.

Extrakt från Tiggarnöt förbättrade sex-lust och samlagsgenomförande hos 60% av män med svårighet att uppnå och bibehålla erektion. Man observerade samtidigt att dessa män fick en ökad koncentration i blodet av hormonet DHEA (dihydroepiandrosteron). Detta hormon är känt för att befrämja manlig livskvalitet och manlig sexuell lust och förmåga. Dess kemiska struktur ligger nära testosteronets.

Du kan ladda ned den artikeln här.

Läs mer

Läs mer om Tiggarnöt och om dess medicinska användning.

Ladda ned en vetenskaplig broschyr här

Litteraturreferenser

finns för nedladdning och läsning på www.medicinreferenser.se

Du når referenslistan här!

x-travitalman_96_200.jpg

X-Travital Man

Från Tiggarnöt

 

« Tillbaka