fbpx

Powerboost med MCT – i kaffekoppen

Vill du få en både god och välgörande start på dagen? Då kan du spetsa morgonkaffet med en unik kombination av MCT-pulver, kokospulver och kollagen. Allt för att må bra – inifrån och ut.

9 augusti, 2022

Natures Pure Collagen Coffee Creamer är ett nyutvecklat MCT- och kollagentillskott som är särskilt framtaget för att kunna tas upp så snabbt och effektivt som möjligt. Pulvret, som består av MCT, kokos och kollagen, kan tas direkt i kaffet på morgonen eller i en smoothie och bäddar för en bra och välgörande start på dagen.

Collagen Coffee Creamer innehåller en mix av nyttiga och lättupptagliga mellanlånga fettsyror (MCT), hydrolyserat kollagen och ekologiskt kokosmjölkpulver.

Medellånga fettsyror

MCT, som står för meddellånga mättade fettsyror, kan användas i en rad olika sammanhang. Tillskott av MCT har exempelvis visat sig fungera väl som komplement till dieten för den som vill gå ner i vikt. Och det gäller inte bara för den som följer en ketodiet, utan många fler har upptäckt fördelarna med MCT som bidrar till att fett förbränns snabbare och att det frigörs mer energi från fettet. Det gäller exempelvis  idrottare och hälsoprofiler som i allt högre grad börjat intressera sig för MCT.

Skillnaden mellan MCT och de flesta andra fettsyror är att MCT lättare tas upp i tarmen. De går sedan snabbt ut i kroppen och förbrukas som energi i stället för att lagras som energireserv i fettvävnaden.

Som idrottare kan du därmed äta MCT för att få snabb och bra energi före och under träningspass. Detta kan göra att träningen känns lättare.

Viktig byggsten

Kollagen är en av kroppens viktigaste byggstenar. Upp till 70 procent av kroppen består av kollagen i olika former och kollagen finns i hud, hår, naglar, ben, leder och brosk. Kollagen består i sin tur av aminosyror som bildar långa proteinsträngar/kollagenfibrer.

Andra ingredienser i Collagen Coffee Creamer är:

  • Ekologiskt kokosmjölkspulver som tillsammans med MCT gör att det blir en jämn fördelning av fettsyrorna kaprylsyra, kaprinsyra och laurinsyra
  • Agaveinulin (kostfiber) stärker tarmfloran och förbättrar upptaget av olika näringsämnen
  • Hyaluronsyra som binder fukt i huden, vilket bidrar till en mer spänstig och fast hud
  • Vitamin C – en kraftig antioxidant som bidrar till att motverka oxidation i kroppens celler och bidrar till att bygga upp ben- och broskvävnad
  • Enzymkomplexet Digezyme med enzymerna laktas, proteas, amylas, lipas och cellulas som spjälkar bland annat fett och protein
  • Krompikolinat, ett högvärdigt kromtillskott som bidrar till att normalisera omsättningen av protein, kolhydrater och fett
  • Biotin som bidrar till att aktivera hårsäckarnas celler

Rent kollagen

I samma produktserie som Collagen Coffee Creamer finns även ett renodlat kollagenpulver med hydrolyserat kollagen. Collagen Peptides innehåller biotillgängliga kollagenpeptider som gör det lättare för kroppen att ta upp och utnyttja kollagenet. Innehåller kollagen typ 1, den vanligaste typen av kollagen som finns i hud, senor, kärl och inre organ. Kan med fördel användas tillsammans med Collagen Cofee Creamer.

Gå ut lugnt

Är du ovan vid MCT-tillskott kan det vara en bra idé att börja lite försiktigt, eftersom det kan ta lite tid för kroppen att ställa om. Börja med att ta 1 tesked Collagen coffee creamer eller Collagen peptides till en kopp kaffe, te eller annan dryck som exempelvis smoothies. Är drycken varm, häll pulvret i koppen först så löser det sig bättre. Öka mängden successivt till den mängd din kropp mår bra av, max 3 teskedar per kopp/glas.

Läs mer om MCT på Naturbiblioteket

Fakta

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 4482 [1] => 683 [2] => 3922 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 4473 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.070312976837158 seconds

Referenser

Annons
Annons