fbpx

Välkommen till nya Naturbiblioteket

Med Naturbiblioteket.se vill vi bidra till att öka kunskapen om växtbaserade och naturliga preparat för egenvård. Helt enkelt för att det finns en värdefull skatt av örter och naturliga preparat som i stora delar av Europa är självklara inslag i husapoteket – men som i Sverige oförtjänt har hamnat i skuggan av syntetiska läkemedel och behandlingar. Trots att preparaten många gånger har sina rötter just i örtmedicinen.

Fristående faktasajt

Naturbiblioteket.se skapades som en fristående faktabaserad sajt om växtbaserad medicin och sajten genomgår nu, 10 år efter lanseringen, en omfattande uppdatering och omgörning.

Naturbiblioteket har byggts upp av professor emeritus Ingemar Joelsson, specialistläkare i gynekologi och obstetrik med lång klinisk erfarenhet. Ingemar Joelsson har också gjort sig känd och respekterad som en av landets främsta experter på växtbaserad medicin. Han har i den egenskapen spelat en viktig roll för att sprida fördjupad kunskap om alternativa och komplementära behandlingar såväl som nya rön inom det skolmedicinska området.

Vård och hälsa i fokus

Naturbiblioteket.se ägs och drivs i dag av Scientific Communication AB, ett fristående förlag som ger ut faktaböcker, utbildningsmaterial och sajter om vård och hälsa.

Redaktör och ansvarig utgivare för Naturbiblioteket.se är Sven-E Lindberg. Maila gärna med synpunkter och tips till sel@naturbiblioteket.se