fbpx

Effektivt och välgörande järntillskott

Trötthet. Orkeslöshet. Nedsatt stresstålighet. Koncentrationssvårigheter. Järnbrist kan yttra sig på många sätt – och är inte alltid så lätt att bli kvitt. Ferronol är en skräddarsydd sammansättning av mineraler, vitaminer och naturligt förekommande järn från växtriket som är lätt att ta upp – och som är skonsam mot magen.

5 december, 2021

Järn är ett våra viktigaste spårämnen. Kroppen kan själv inte tillverka järn utan måste fånga upp det från kosten – och i blodet spelar järnet en avgörande roll för transporten av syre till organ och vävnader.

Utan tillskott av järn störs bildningen av nya blodkroppar och järnbrist påverkar även den livsviktiga cellandningen.

Det finns dock flera problem med att få i sig tillräckligt med järn på naturlig väg. Mycket av det järn vi får i oss via kosten kan inte tas upp av kroppen. Och tar vi järn separat som tillskott har magen ofta svårt att hantera järnet som kan leda till förstoppning och andra magbesvär.

Optimerar järnupptaget

Ferronol har satts samman just för att optimera järnupptaget och minimera riskerna för magbesvär. Järnet i Ferronol, som kommer från bland annat nässelextrakt, tas upp redan i tunntarmen och därmed undviks många av de problem som annars uppstår när järnet når tjocktarmen.

Ferronol innehåller förutom nässelextrakt även nyponextrakt, vitamin C och B som främjar järnupptaget samt fruktsyror från bärjuicer. Med nyponextraktet tillförs naturligt C-vitamin med flavonoider och antioxidanter. B-vitaminer som B12 och folsyra (B9) stärker effekterna av järnet i Ferronol.

Värt att notera är att Ferronol inte, som många andra järnpreparat, innehåller jäst, honung, druvsocker, fruktossirap, alkohol, laktos, gluten eller korgblommiga växter som kan ge upphov till allergier.

Fakta om FERRONOL

Innehåll: Ferronol är ett allsidigt järntillskott som innehåller hela 21 mg järn per 15 ml/dagsdos.

Ursprung: Ferronol är tillverkat i Sverige.

Ingredienser: Fruktkoncentrat från röda och svarta vinbär, lingon, röd druva, nässelextrakt, nyponextrakt, konserveringsmedel (kaliumsorbat).

Användning: Ferronol är marknadens kraftfullaste järntillskott – och samtidigt ett av de skonsammaste. Ferronol är allsidigt och kan användas vid för låga järnvärden i alla skeden av livet. Tillräckligt med järn är särskilt viktigt för kvinnor i fertil ålder, gravida kvinnor och personer med konstaterad järnbrist.

Dosering: Rekommenderat dagligt intag: 15 ml (intages i samband med måltid). Vuxna 15 ml om dagen. Skolelever 10 ml om dagen. Intas i samband med måltid.
Ta gärna dagsdosen i 2–3 omgångar om din mage är extra känslig mot järnpreparat.

Förpackning: Ferronol finns i flaskor om 500 ml med 33 dagsdoser per förpackning.

Hållbarhet: Ferronol består av färskvaror och är därför datummärkta.
Bäst före datum avser oöppnade förpackningar.

Observera: Ferronol är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

En dagsdos Ferronol innehåller (% DRI):

Vitamin C                60 mg         75 %

Järn                         21 mg       150 %

Vitamin B6            1,5 mg       107 %

Vitamin B2            1,3 mg         93 %

Vitamin B1            1,1 mg       100 %

Folsyra                 400 µg        200 %

Vitamin B12             2 µg          80 %

Många behöver extra järn

Järnets huvuduppgift i kroppen är att transportera syre från lungorna till alla kroppens celler. Järn är också viktigt för andra processer i kroppen, exempelvis vid bildning av arvsmassa och i många enzymreaktioner. Kroppens järnförråd får inte vara för litet. För låg järnhalt ger trötthet, håglöshet och koncentrationssvårigheter. Även en måttlig järnbrist kan påverka hjärnan.

Ofta innehåller kosten inte tillräckligt med järn och många behöver därför ett extra järntillskott. Detta gäller speciellt ungdomar, fertila kvinnor och äldre personer. Även stress eller stark fysisk ansträngning tär hårt på kroppens förråd av järn. Vegetarianer och bantare har ofta en järnfattig kost som kräver extra tillskott. Blodgivare ligger också i riskzonen för att drabbas av tillfälligt låga järnvärden.

Fakta

ACF Type: wysiwyg

Visste du att…

… varannan flicka i tonåren har järnbrist? Järnbrist bland flickor i tonåren har ökat med nästan 32 procent sedan 1995. Detta är en av slutsatserna, som professor Lena Hulthén, professor i klinisk nutrition vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet har kommit fram till i sin forskning.

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__not_in] => Array ( [0] => 691 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.10694408416748 seconds

Referenser

Annons
Annons