fbpx

Saffran – för känslomässig balans

Var femte vuxen kvinna har upplevt perioder av nedstämdhet, depression och oro till följd av svängningar i hormonsystemet. För många kan tillskott av saffran via kosttillskottet Saframyl ge en påtaglig lättnad, enligt aktuella studier.

5 juni, 2022

Vinterhalvåret är högsäsong för depressioner och perioder av nedstämdhet och oro. Men det är inte bara mörker och D-vitaminbrist som får sinnet att bli tungt. För många kvinnor handlar nedstämdhet, oro och depression också om svängningar i hormonsystemet, exempelvis i samband med menstruationscykeln eller i anslutning till klimakteriet.

Hormonsvängningarna leder för många till kraftigt försämrad livskvalitet med stor påverkan på både privatliv och arbetsliv. Många av de som drabbas har svårt att få effektiv hjälp i vården vid mildare till måttliga besvär – trots att livskvaliteten ofta försämras påtagligt.

”Saffran muntrar sinnet”

En viktig anledning till nedstämdhet och oro kan vara nedsatt funktion i hjärnans känsliga signalsystem, där vår sinnesstämning avgörs av den känsliga balansen mellan signalsubstanser som serotonin, dopamin och noradrenalin.

Vid svåra och långvariga besvär med depression och nedstämdhet kan det bli aktuellt med behandling som terapi och/eller läkemedel, men för många kan egenvård med motion, goda sömnvanor och tillskott av mineraler bidra till att motverka trötthet, nedstämdhet och depression.

I många länder som Indien, Kina och Mellanöstern har också saffran, naturens eget guld, använts för att upprätthålla en god känslomässig balans. Extrakt av saffran har konstaterats bidra till öka mängden biologiskt aktivt fritt serotonin i hjärnan och därmed fungerat som hjälp ut ur nedstämdheten.

Även i Europa saffransväxten sedan länge känd för sina goda och hälsobringande egenskaper. Redan Carl von Linné noterade att ”saffran muntrar sinnet”.

Saffransextrakt – värdefullt tillskott i husapoteket.

Patenterat extrakt

I Saframyl Positive Mood ingår det patenterade saffransextraktet SATEIERAL, som anses ha en positiv effekt på känslomässig balans. EFSA, den europeiska livsmedelsmyndigheten, har godkänt hälsopåståendet ”saffran kan bidra till att upprätthålla en bra mental balans före och under menopausen och i samband med PMS”.

SAFRAMYL POSITIVE MOOD innehåller naturliga ämnen, en unik sammansättning baserad på det patenterade extraktet SATIEREAL samt vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D3 och magnesium.

Bevarar känslomässig balans

SAFRAMYL kan bidra till att bevara känslomässig balans och normal sinnesstämning. Effekt kan ses redan inom två veckor. Vid lindrig och kortvarig nedstämdhet visar vetenskaplig forskning på att saffranextrakt i speciella formuleringar kan bidra till att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Det finns också kliniska studier som visar på saffrans effekt för att bevara energi och balans. I studier har man bland annat jämfört konventionell antidepressiv behandling med exempelvis fluoxitin och fann då en likvärdig effekt för saffran – fast utan biverkningar1,2.

Innehåll Saframyl

Saffran/saffranal – Bidrar till att bevara en positiv sinnesstämning

Vitamin B1, B2, B3, B6 och B12 – Bidrar bland annat till nervsystemets normala funktion, normal psykologisk funktion, minskar trötthet och utmattning

Magnesium – Bidrar till att upprätthålla hjärnans normala funktioner

Vitamin D3 – Bidrar till normal muskelfunktion och normal celldelning,

Dosering – En kapsel ca 1–2 timmar före sänggående under minst 14 dagar. Kapseln sväljer du tillsammans med vatten.
Rekommenderas ej till gravida kvinnor utan samråd med läkare. Rekommenderas från 12 år och uppåt.

Naturligt alternativ vid sömnbesvär

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är ett kosttillskott baserat på saffran och utformat speciellt för att främja god sömnkvalitet och bevara en positiv sinnesstämning.

Sömnlöshet drabbar många, särskilt i samband med stress och utmattning.  Som vuxen behöver man ca 6–8 timmar sömn per natt, men många av oss har svårt att få till tillräckligt många och tillräckligt återhämtande sömntimmar när hjulen snurrar allt för fort.

Saffran har den unika egenskapen att det både bidrar till att upprätthålla en positiv känslomässig balans och underlättar återhämtning och avslappning.

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är en naturlig sömnprodukt utan efterkänningar dagen efter. Den bidrar till ökad avslappning och förmågan att somna, minskad oro och förbättrad sömnkvalitet.

Enbart naturliga ämnen

En fördel med SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är att den kan användas under kortare perioder vid behov men också under längre perioder vid behov.

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP innehåller enbart naturliga ämnen och är speciellt utvald för att arbeta i flera steg: Insomning–sömnkvalitet–uppvaknande.

Innehåll Saframyl Positive Sleep

Sömntuta / Vallmo – förbättrar kvalitén av naturlig sömn

Citronmeliss – bidrar till avslappning och en normal sömn

Saffran – Bidrar till att bevara en avslappnad känsla och en emotionell balans. Saffran upprätthåller även normal sexualdrift och lust.

Magnesium – Bidrar till normala funktioner i nervsystemet, normal energiomsättning och normal muskelfunktion.

Vitamin B6 – Motverkar trötthet och utmattning, reglerar hormonaktiviteten

Dosering – En kapsel ca 1–2 timmar före sänggående under minst 14 dagar. Kapseln sväljer du tillsammans med vatten.
Rekommenderas ej till gravida kvinnor utan samråd med läkare. Rekommenderas från 12 år och uppåt.

Fakta

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 341 [1] => 904 [2] => 900 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 717 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.11880111694336 seconds
Annons
Annons