fbpx

Skräddarsytt för bättre sömn

Har du svårt att somna? Vaknar du gång på gång under natten? Eller upplever du att du är lika trött på morgonen som på kvällen? Då finns det naturliga alternativ som kan hjälp – utan biverkningar.

1 mars, 2023

Var tredje vuxen svensk beräknas ha återkommande besvär med sömnen – men få hittar effektiv hjälp. För många, särskilt kvinnor i aktiv ålder och personer över 55 år, leder sömnbesvären till en kraftigt försämrad livskvalitet med trötthet, koncentrationssvårigheter och orkeslöshet. Kroppen och hjärnan får helt enkelt inte den nödvändiga tid som behövs för vila och återhämtning och därmed ökar även risken för att utveckla andra besvär och sjukdomar.

Grundläggande för att kunna hjälpa sömnen på traven är att varva ner ordentligt på kvällen, skapa en sval och lugn miljö där du sover, se till att det är mörkt hela natten och gärna ha fasta rutiner för när du lägger dig och stiger upp.

Naturlig hjälp

Därutöver finns det mycket du kan göra för att förbättra din sömnkvalitet. Det finns en rad naturliga ämnen som hjälper kroppen att slappna av och komma till ro inför natten och som även kan bidra till att förbättra sömnkvalitén, så att du kan vakna med ny energi varje morgon.
Svenska Better You, specialiserat på naturliga kosttillskott, har utvecklat ett preparat baserat på helt igenom naturliga substanser i en kombination som är skräddarsydd för att optimera sömnen.

Optimerad effekt

Better You Natt innehåller en väl avvägd blandning av naturliga ingredienser som dels gör att du lättare kan komma till ro på kvällen, dels får en bättre sömnkvalitet – allt för att du ska vakna pigg och med energi för en ny aktiv dag.
Innehållet i Better You Natt består av aminosyran GABA (som finns naturligt i kroppen), L-teanin, inositol, citronmeliss, kamomill, vitamin B6 och svartpepparextrakt – alla naturliga substanser som på olika sätt kan hjälpa kroppen till en effektiv vila och återhämtning under natten.

Better You Natt - med GABA

Better You Natt innehåller GABA, L-teanin och ett antal andra naturliga ämnen som befrämjar en god sömn.

Unik kombination

Better You Natt innehåller en unik sammansättning av substanser som alla påverkar sömn och sömnkvalitet:

• GABA är en signalsubstans som har en hämmande effekt i nervsystemet och gör därmed att kroppen har lättare att varva ned och koppla bort oro och stress. Har tidigare endast kunnat skrivas ut på recept.
• L-teanin är en aminosyra som återfinns bland annat i teblad som har en lugnande effekt på nervsystemet men kan även bidra till ökad koncentrationsförmåga.
• Inositol är ett vitaminliknande ämne som har en lugnande effekt på signalsystemet i hjärnan och bidrar till att vi känner oss mer avslappade och till freds. Finns naturligt i gröna grönsaker och produceras även i kroppen.
• Citronmeliss är en klassisk läkeört som verkar lugnande och kramplösande.
• Kamomill är också en kramplösande och lugnande läkeört som är väl beprövad i generationer.
• Vitamin B6 är viktig för kroppens energiproduktion och medverkar till att bilda ämnen som behövs för en god sömn.
• Svartpepparextrakt – bidrar till att förbättra kroppens ämnesomsättning och näringsupptag.

Foto: Shutterstock, iStockPhoto, CanStockphoto, Scientific Communication

Fakta

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 4411 [1] => 900 [2] => 4088 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 4629 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.10303997993469 seconds

Referenser

Annons
Annons