fbpx

Unik sammansättning för effektiv viktminskning

Det finns inga mirakelkurer för att varaktigt gå ned i vikt. Ytterst handlar det om att förbruka mer energi än du får i dig över tid. Däremot finns det mycket du kan göra för att komma i gång och underlätta viktnedgång.

30 maj, 2022

Det finns otaliga dieter och kurer som utlovar snabb och varaktig viktnedgång. Men riktigt så enkelt är det sällan. För att lyckas behöver du både se över din livsstil och skapa nya, sundare vanor. Men absolut inte avstå från allt livets goda – det leder sällan till bra resultat på vågen.

Ett bra tips för dig som på allvar vill hitta en hållbar väg mot din egen måbra-vikt är att hjälpa kroppen på vägen genom att komplettera med näringsämnen som underlättar och effektiviserar förbränningen.

Svenska New Nordic har tagit fasta just på detta och utvecklat ett kosttillskott, Fat Burner, som består av ett antal naturliga substanser som på olika sätt bidrar till ökad fettförbränning och viktnedgång. Fat Burner kan därmed vara ett bra komplement för alla som vill gå ned i vikt.

Optimerad för viktminskning

Fat Burner är en örttablett med en unik kombination av yerba mate, knöltång, brunalgen wakame, svartkummin, grönt te och kolin som tillsammans skapar optimalt gynnsamma förutsättningar för att – tillsammans med sunda matvanor – gå ned i vikt.

Blad från det sydamerikanska Yerba mate-trädet Llex paraguariensis A.St_hill) har traditionellt använts för att gå ned i vikt och den effekten har även kunnat bekräftas i kliniska studier. I en 12-veckors dubbelblind och placebokontrollerad studie 1 noterades en signifikant minskad mängd kroppsfett hos de deltagare som fick Yerba mate jämfört med placebogruppen. Några biverkningar rapporterades inte.

Extraktet som ingår i Fat Burner är framställt av torkade Yerba mate-blad som bearbetas i en särskilt skonsam process för att få fram ett högkvalitativt extrakt.

Fat Burner – kosttillskott för viktnedgång

           
Fat Burner innehåller bland annat Yerba mate.

Aktiva substanser från tång

I Fat Burner ingår två olika sorters tång:

Knöltång (Ascophyllum nodosum L) kommer från nordiska hav och är noggrant rensad, finfördelad och torkad i en skonsam process som tar till vara tångens många näringsämnen, fettsyror och aminosyror. Extraktet från knöltång bidrar till att minska fettdepåerna i kroppen och kan på så vis motverka övervikt.

Fat Burner innehåller också wakametång (Undaria pinnatifida Suringar), en ätbar japansk brunalg med få kalorier och rikligt innehåll av näringsämnen. I studier har wakametång visat sig kunna underlätta viktnedgång genom att bidra till en mer effektiv nedbrytning av fett samtidigt som tången har en aptitdämpande effekt. . Wakame innehåller en hög andel fibrer som också är bra för matsmältningen i tarmen.

I en vetenskaplig artikel görs en genomgång av fukoxantin, en karotenoid som visat sig ha många hälsofrämjande egenskaper, bland annat för motverka övervikt och diabetes. Fukoxantin utvinns ur bruna alger och finns i hög koncentration i både knöltång och wakametång. I studien noteras att fukoxantin är en substans med stor medicinsk potential – inte minst när det gäller viktminksning – och att den inte ger några biverkningar.

Stabiliserar blodsockret

Svartkummin (Nigella sativa L.) är mest känt som kryddväxt, men har en bred användning även som läkeört. I Fat Burner ingår extrakt och olja som görs av svartkumminfrön som med sin kombination av växtsteroler och CLA (konjugerad linolsyra) bidrar till att stabilisera blodsockret (och därmed sötsuget).

Dessutom innehåller Fat Burner extrakt av grönt te (Camellia sinensis L). I det gröna teet finns rikligt med antioxidanter som bland annat bidrar till att öka fettomsättningen i levern samt även ämnesomsättningen i mitokondrierna.

Leverstimulerande kolin

I Fat Burner ingår slutligen också kolin, som finns naturligt i ägg, fisk, kött, vetegroddar och baljväxter. Kolin bidrar till omsättningen av fett i kroppen genom att stimulera ämnesomsättningen i lever och galla.

Fat Burner är utvecklat för att tas tillsammans med måltid och bör inte användas om du har problem relaterade till levern eller om du har mörk urin.

Fakta

ACF Type: wysiwyg

Visste du att…

… New Nordic har flera produkter som på olika sätt underlättar matsmältning och viktnedgång? En är Active Liver med extrakt av bland annat parkslide, kronärtskocka och gurkmeja. En annan Chili Burn som innehåller chili, grönt te och krom.

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 3533 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 3458 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.05247688293457 seconds

Referenser

ACF Type: wysiwyg

Det har gjorts ett flertal studier på de aktiva ingredienserna i Fat Burner. Här är några av de mest intressanta:

Kim, SY et al. (2015): Anti-obesity effects of Yerba Mate (Ilex paraguariensis): a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. BMC Complement Altern Med. Sep 25; 15:338.

Zhang, Hui et al. (2015) Fucoxanthin: A promising Medicinal and Nutritional Ingredient. Evid Based Complement Alternat Med. Online 2015 May 27.

 

Annons
Annons