fbpx

Så kan du boosta förbränningen

Känner du att du gärna vill bli av med de där extrakilona lagom till semestern? Satsa då på att sätta upp ett realistiskt viktmål – och komplettera gärna en sund och varierad kost med tillskott som kan underlätta och öka ämnesomsättningen.

5 maj, 2022

Sommarsäsongen blir lätt en handfast påminnelse om att det lagrat på sig några extra kilon över vintern. Men med rätt kost, lite motion och kanske lite extra hjälp på vägen kan det gå både snabbare och mer effektivt än du tror att landa rätt på vågen.

Svenska New Nordic har en hel produktserie med örtbaserade produkter som på olika sätt underlättar ämnesomsättning, fettförbränning och viktnedgång.

Svenskutvecklat tillskott

Ett av de senaste tillskotten för naturlig viktminskning är svenskutvecklade Fat Burner, som bygger på en unik kombination av växtextrakt som främjar förbränningen av fett, minskar fettdepåerna och underlättar viktminskning. Fat Burner har blivit en stor framgång internationellt och lanseras nu på hemmaplan i Sverige.

Konceptet bakom Fat Burner är att kombinera ett antal väl beprövade växtextrakt som på olika sätt främjar fettförbränningen, dämpar aptiten och därmed gör det lättare att gå ned i vikt vid en samtidig omställning till en sundare kost och mer rörlig livsstil.

Mindre mat, mer motion är två nycklar till en hållbar viktnedgång. Kosttillskott som Fat Burner ökar förbränningen och minskar sötsuget och kan därmed ge god hjälp på vägen

Minskar fettdepåerna

I Fat Burner ingår bland annat extrakt från bladen av det sydamerikanska Yerba mate-trädet (Llex paraguariensis A St.Hill), som i kliniska studier visat sig ha en gynnsam effekt för personer som vill gå ned i vikt. Extraktet av Yerba mate är tillverkat av särskilt utvalda blad från Yerba-trädet som extraheras varsamt för att ta till vara alla näringsämnen och aktiva substanser.

Fat Burner innehåller också extrakt av nordisk knöltång och japansk wakametång, som både är rika källor till fukoxantin, en karotenoid som visat sig ha många hälsofrämjande egenskaper. Fukoxantin stimulerar omsättningen i fettvävnaden och bidrar därmed till att fettdepåerna minskar.

Den nordiska knöltången (Ascophyllum nodosum L.) skördas direkt från havet och rensas, finfördelas, torkas och extraheras i en skonsam process.

Wakametång (Undaria pinnatifida) har odlats i decennier i Japan och Korea och används både i matlagning och för medicinskt bruk. Wakame innehåller höga halter av proteiner, kolhydrater, fibrer, mineraler och fleromättade fettsyror. De verksamma substanserna från tången bidrar både till ökad fettmetabolism och minskad aptit.

Förutom yerba mate, knöltång och wakametång innehåller Fat Burner:

  • Extrakt av frön från svartkummin (Nigella sativa) samt olja från svartkumminfrön. Innehåller höga halter av omega-3 och omega-6-fettsyror samt vitaminer och mineraler. Är välkänd för sin höga koncentration av antioxidanter och är som läkeört känd för att lindra problem i samband med matsmältning.
  • Extrakt av grönt te (Camellia sinensis L.) är milt uppiggande, underlättar ämnesomsättningen och hjälper kroppen att bryta ned fett. Det samspelar därför väl med övriga ingredienser i Fat Burner.
  • Slutligen ingår också marint kolin, som också har en fettförbrännande effekt . Kolin medverkar till en mer effektiv förbränning av fett i kroppen och kan även underlätta upptaget fettlösliga vitaminer.

Fat Burner säljs på apotek och i hälsofackhandeln.

Fakta

ACF Type: wysiwyg

Visste du att…

… Yerba mate-trädet ursprungligen kommer från Paraguay? Bladen från trädet innehåller bland annat koffein och rikligt med flavonoider som quercetin och rutin. Yerba mate är känt för att dämpa aptiten och motverka fettinlagring, vilket i förlängningen underlättar viktnedgång. Flera studier har visat att personer som lagt om kosten och samtidigt kompletterat med Yerba mate gick ned mer i vikt än personer som bara lade om kosten.

Yerba mate anses också ha en inflammationshämmande och uppiggande effekt.

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 3458 [1] => 804 [2] => 1194 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 3533 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.10645794868469 seconds

Referenser

ACF Type: wysiwyg

Yerba Mate är ett sydamerikansk träd som använts i folkmedicinen under lång tid – men som också har studerats i kliniska studier. I en dubbelblind placebokontrollerad studie från 2015 fick deltagarna som tog ett tillskott motsvarande 3 gram Yerba mate per dag under 12 veckor en påtaglig minskning av mängden kroppsfett jämfört med deltagarna i placebogruppen.

Kim, SY et al. (2015): Anti-obesity effects of Yerba Mate (Ilex paraguariensis): a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. BMC Complement Altern Med. Sep 25; 15:338.

Fat Burner innehåller extrakt av knöltång och japansk wakametång, som både är rika källor till fukoxantin, en karotenoid som visat sig ha många hälsofrämjande egenskaper.

Zhang, Hui et al. (2015) Fucoxanthin: A promising Medicinal and Nutritional Ingredient. Evid Based Complement Alternat Med. Online 2015 May 27

Annons
Annons