fbpx

Åderbråck – så lindrar du besvären

Omkring hälften av alla kvinnor drabbas av åderbråck eller kärlbristningar i benen. I de flesta fall handlar det om ofarliga men missprydande ytliga skador i blodkärlen – men det är också vanligt med större och djupare liggande åderbråck som kraftigt kan försämra livskvaliteten och medföra risk för framtida komplikationer. Vid svåra och långvariga besvär med åderbråck bör du alltid se till att få dem undersökta. Handlar det om lindrigare besvär finns det mycket du kan göra på egen hand.

16 juni, 2024

Risken att få åderbråck ökar med stigande ålder, men besvären kan börja redan i 30-40-årsåldern, exempelvis efter en graviditet. Kvinnor drabbas oftare än män och det handlar framför allt om två typer av besvär, förklarar Ivan Letterfors, kirurg och specialistläkare som har arbetat med åderbråckskirurgi i 35 år.

– Det handlar dels om bristningar i de finare ytliga blodkärlen i benen, dels om försämrad funktion i de större djupliggande venerna under musklerna, så kallad venös insufficiens.

– Bristningar i de synliga blodkärlen under huden på benen kan upplevas som väldigt missprydande och irriterande, men ger sällan några allvarligare medicinska besvär och de är oftast relativt enkla att behandla om patienten så önskar. Åderbråck i de djupliggande venerna i benen kan däremot ställa till med stora besvär med svullnad, tyngdkänsla, klåda, kramper och smärta i benen.

Hindrar cirkulationen

Har du svåra och långvariga besvär med svullna och smärtande ben är det viktigt att söka hjälp, framhåller Ivan Letterfors:
– Vid venös insufficiens fungerar venerna helt enkelt inte som de ska. Blodet som ska pumpas tillbaka till hjärtat från fötterna och benen till hjärtat tenderar att bli stående kvar i benen, antingen genom att cirkulationen i kärlet begränsas på grund av skador i kärlväggen eller genom att klaffen som skall förhindra blodet att rinna tillbaka inte sluter tätt.

Viktigt bli undersökt

Uppstår en varaktig cirkulationsrubbning med svullnad, smärta och tyngdkänsla i benen är det viktigt att bli undersök för att kunna få en lämplig behandling, dels för att förebygga utveckling av bensår.
– Tyvärr kan det vara svårt att bli tagen riktigt på allvar i primärvården om man har den här typen av besvär, men jag tycker absolut att man ska stå på sig och söka hjälp. I dag finns mycket bra ultraljudsmetoder där man snabbt och enkelt kan se hur blodflödet fungerar i benen och därmed göra en korrekt bedömning.

Åderbråck drabbar varannan kvinna och kan leda till en rad olika besvär förutom de rent kosmetiska – men det finns effektiv hjälp.

Ytliga åderbråck

Men även kärlbristningar och ytliga varicer (utvidgade slingrande vener) kan upplevas både som missprydande och ge besvär som tyngdkänsla och smärta i benen även om de som regel är ofarliga.
– Lider man av att gå omkring med synliga åderbråck eller har problem med tyngdkänsla och smärta i benen så påverkar det ens livskvalitet negativt, säger Ivan Letterfors. Det finns absolut ingen anledning att man ska gå och plåga sig med det. I dag finns effektiva behandlingar som kan hjälpa de flesta, inte bara när det gäller kirurgiska ingrepp utan även kompressionsstrumpor, läkemedel, kosttillskott och salvor kan ge välbehövlig lindring av besvären.
Dessvärre är behandling av venös insufficiens och kärlbristningar knappast högprioriterade områden inom vården idag. Det innebär att många går med besvären länge utan att få en korrekt diagnos och bedömning – och att väntetiderna på behandling ofta är mycket långa.
– Jag tycker absolut inte att man ska gå och lida i det tysta utan verkligen stå på sig för att bli undersökt ordentligt och kräva att du blir tagen på allvar.

Kompressionsstrumpa

Handlar det om lindriga till måttliga besvär kan du med fördel testa att använda kompressionsstrumpor, som kan stödja pumpfunktionen i benens blodkärl och därmed underlätta flödet tillbaka till hjärtat. Därmed kan risken för att åderbråcken ska växa begränsas samtidigt som besvären ofta lättar.
– I dag finns det snygga kompressionsstrumpor i en mängd olika utföranden så att du kan få en optimal effekt utifrån just dina ben. Många upplever dock att det är opraktisk och obehagligt att gå med stödstrumpor en längre tid, särskilt sommartid när det är lätt att det blir varmt och svettigt under kompressionsstrumpan.

Naturliga alternativ

Då kan exempelvis ett växtbaserat läkemedel som Solvenix, med extrakt av frö från hästkastanj, fungera som ett bra alternativ, menar Ivan Letterfors.
– Studier har visat att behandling med läkemedel som innehåller hästkastanj har en likvärdig effekt som kompressionsstrumpor och hästkastanj kan även användas som komplement till stödstrumpor för att ytterligare förbättra effekten.
Extrakt av barken från fransk strandtall, som bland annat ingår i kosttillskottet Pycnogenol har i studier visat sig kunna ge en lindrande effekt vid åderbråck.
Även medel med alun, som Provena Classic, har visat sig kunna ge välbehövlig lindring vid spänningar, smärta och tyngdkänsla i benen. Alun har en sammandragande och stillande effekt på trötta och spända ben och innehåller även fuktighetsbevarande ingredienser.

Välgörande salva

– Jag brukar också rekommendera patienter att prova salvan Hiruderm som både har en sammandragande effekt och bidrar till att ytliga åderbråck och kärlbristningar blir mindre ilsket synliga.
Hiruderm innehåller extrakt av läkeörterna Hirudinea och Siegesbeckia orientalis.

Många behandlingsalternativ

Vid svårare besvär orsakade av venös insufficiens kan det bli aktuellt med kirurgiska ingrepp i den offentliga vården, men tillgängligheten är ofta begränsad och väntetiderna för operation inte sällan långa. Därför söker många sig i dag till den privata specialistvården för behandling av åderbråcksrelaterade besvär. Ingreppen kan då kosta från ett par tusenlappar upp till 10 000–15 000 kronor vid mer avancerade ingrepp.

– Det är viktigt att söka hjälp om du har besvär, eftersom venös insufficiens sällan blir bättre av sig själv, utan tvärtom kan leda till allvarliga besvär och komplikationer som bensår. Därför gäller det att stå på sig och försöka hitta en behandling som du känner dig trygg med, säger Ivan Letterfors, som under 35 arbetat med åderbråckskirurgi i privat regi.

Snabb teknisk utveckling

Tekniken för att behandla åderbråck har utvecklats snabbt på senare år och i dag finns en välfylld verktygslåda för allt från kosmetiska ingrepp till operation av mer komplicerade djupt liggande åderbråck.

– Dessutom har diagnostikverktygen blivit ofantligt mycket bättre. Med hjälp av ultraljud kan vi i dag snabbt och enkelt se hur blodflödet fungerar i venerna i benen och därmed sätta in rätt behandling. Handlar det om ytliga och okomplicerade åderbråck kan laser eller skuminjektioner i kärlen vara bra alternativ och vid mer komplicerade och djupt liggande åderbråck går att åstadkomma väldigt bra resultat genom att gå in med en kateter och med mikrovågs- eller laserteknik ”öppna upp” kärlet inifrån. Vid mer komplicerade besvär kan det också bli aktuellt att använda mer koncentionell kirurgi. Ingreppen görs som dagkirurgi, lämnar minimala ärr efter sig och efter ett par veckor är allt läkt.

Åderbråck kvinnor

Tänk efter före

Ivan Letterfors understryker att man alltid ska tänka till en extra gång innan man väljer att göra ett kirurgiskt ingrepp och först se om det inte finns alternativa metoder som kan lösa problemet.
– Det kan vara så enkelt som att man får lite panik på våren när man ska gå ut med bara ben eftersom kärlbristningarna och åderbråcken då syns extra mycket. Men väntar man bara några veckor tills solen har fått göra sitt så upplever många att det inte känns så farligt. Det kan också vara värt att prova exempelvis receptfria läkemedel eller salvor. Men handlar det om svårare besvär som sitter i eller blir värre är det viktigt att få en diagnos och, om så behövs, få till en behandling så snart som möjligt.

Rör på benen!

Ivan Letterfors råd till alla som har problem med kärlbristningar och åderbråck är dock först av allt att inte bli stillasittande.
– Att röra på sig är a och o för att underlätta cirkulationen i benen och stärka muskulaturen som ska hjälpa till att pumpa tillbaka blodet från benen till hjärtat. Har du ett stillasittande arbete så res dig och rör på benen en liten stund med jämna mellanrum – och passa på att sträcka och spänna musklerna lite extra varje gång. Det kan göra stor skillnad på sikt.

Fakta

ACF

ID2292
keyfield_627bc4c2bdc8c
labelFakta
namefakta
prefixacf
typewysiwyg
value<p><strong>Visste du att…</strong></p> <p>… de vanligaste riskfaktorerna för att utveckla åderbråck är ålder, ärftlighet, övervikt och stillasittande.</p> <p>… kvinnor drabbas oftare av åderbråck än män? Många kvinnor får åderbråck i samband med graviditet, men för de flesta försvinner åderbråcken efter 3–6 månader.</p> <p>… det är viktigt att söka läkare om du har åderbråck som leder till missfärgad eller förtjockad hud eller får sår i anslutning till åderbråcken.</p> <p> </p>
menu_order1
required0
conditional_logic0
parent55
wrapperArray ( [width] => [class] => [id] => )
tabsall
toolbarbasic
media_upload0
delay0
_namefakta
_valid1

Module Settings

custom_identifierACF Item
acf_namefield_627bc4c2bdc8c
is_author_acf_fieldoff
post_object_acf_namenone
author_field_typeauthor_post
linked_user_acf_namenone
type_taxonomy_acf_namenone
acf_tagp
show_labeloff
label_seperator:
visibilityon
empty_value_optionhide_module
use_iconoff
icon_color#235857
use_circleoff
circle_color#235857
use_circle_borderoff
circle_border_color#235857
use_icon_font_sizeoff
icon_image_placementleft
image_mobile_stackinginitial
return_formatarray
image_link_urloff
image_link_url_acf_namenone
checkbox_stylearray
checkbox_radio_returnlabel
checkbox_radio_value_typeoff
checkbox_radio_linkoff
link_buttonoff
email_subjectnone
email_body_afternone
add_css_classoff
add_css_loop_layoutoff
add_css_class_selectorbody
link_new_tabon
link_name_acfoff
link_name_acf_namenone
url_link_iconoff
image_sizefull
true_false_conditionoff
true_false_condition_css_selector.et_pb_button
true_false_text_trueTrue
true_false_text_falseFalse
is_audiooff
is_videooff
video_loopon
video_autoplayon
make_video_backgroundoff
video_background_sizecover
is_oembed_videooff
defer_videooff
defer_video_iconI||divi||400
video_icon_font_sizeoff
pretify_textoff
pretify_seperator,
number_decimal.
show_value_if_zerooff
text_imageoff
is_options_pageoff
is_repeater_loop_layoutoff
linked_post_stylecustom
link_post_seperator,
link_to_post_objecton
link_to_post_object_new_taboff
loop_layoutnone
columns4
columns_tablet2
columns_mobile1
user_field_returndisplay_name
link_to_author_pageoff
repeater_dyn_btn_acfnone
text_before_positionsame_line
label_positionsame_line
vertical_alignmentmiddle
_builder_version4.17.3
_module_presetdefault
title_css_font_size14px
title_css_letter_spacing0px
title_css_line_height1.3em
acf_label_css_font_size14px
acf_label_css_letter_spacing0px
acf_label_css_line_height1em
label_css_letter_spacing0px
text_before_css_font_size14px
text_before_css_letter_spacing0px
text_before_css_line_height1em
seperator_font_size14px
seperator_letter_spacing0px
seperator_line_height1em
relational_field_item_font_size14px
relational_field_item_letter_spacing0px
relational_field_item_line_height1em
background_enable_coloron
use_background_color_gradientoff
background_color_gradient_repeatoff
background_color_gradient_typelinear
background_color_gradient_direction180deg
background_color_gradient_direction_radialcenter
background_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
background_color_gradient_unit%
background_color_gradient_overlays_imageoff
background_color_gradient_start#2b87da
background_color_gradient_start_position0%
background_color_gradient_end#29c4a9
background_color_gradient_end_position100%
background_enable_imageon
parallaxoff
parallax_methodon
background_sizecover
background_image_widthauto
background_image_heightauto
background_positioncenter
background_horizontal_offset0
background_vertical_offset0
background_repeatno-repeat
background_blendnormal
background_enable_video_mp4on
background_enable_video_webmon
allow_player_pauseoff
background_video_pause_outside_viewporton
background_enable_pattern_styleoff
background_pattern_stylepolka-dots
background_pattern_colorrgba(0,0,0,0.2)
background_pattern_sizeinitial
background_pattern_widthauto
background_pattern_heightauto
background_pattern_repeat_origintop_left
background_pattern_horizontal_offset0
background_pattern_vertical_offset0
background_pattern_repeatrepeat
background_pattern_blend_modenormal
background_enable_mask_styleoff
background_mask_stylelayer-blob
background_mask_color#ffffff
background_mask_aspect_ratiolandscape
background_mask_sizestretch
background_mask_widthauto
background_mask_heightauto
background_mask_positioncenter
background_mask_horizontal_offset0
background_mask_vertical_offset0
background_mask_blend_modenormal
custom_buttonoff
button_text_size20
button_bg_use_color_gradientoff
button_bg_color_gradient_repeatoff
button_bg_color_gradient_typelinear
button_bg_color_gradient_direction180deg
button_bg_color_gradient_direction_radialcenter
button_bg_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
button_bg_color_gradient_unit%
button_bg_color_gradient_overlays_imageoff
button_bg_color_gradient_start#2b87da
button_bg_color_gradient_start_position0%
button_bg_color_gradient_end#29c4a9
button_bg_color_gradient_end_position100%
button_bg_enable_imageon
button_bg_parallaxoff
button_bg_parallax_methodon
button_bg_sizecover
button_bg_image_widthauto
button_bg_image_heightauto
button_bg_positioncenter
button_bg_horizontal_offset0
button_bg_vertical_offset0
button_bg_repeatno-repeat
button_bg_blendnormal
button_bg_enable_video_mp4on
button_bg_enable_video_webmon
button_bg_allow_player_pauseoff
button_bg_video_pause_outside_viewporton
button_use_iconon
button_icon_placementright
button_on_hoveron
positioningnone
position_origin_atop_left
position_origin_ftop_left
position_origin_rtop_left
text_orientationleft
widthauto
max_widthnone
min_heightauto
heightauto
max_heightnone
filter_hue_rotate0deg
filter_saturate100%
filter_brightness100%
filter_contrast100%
filter_invert0%
filter_sepia0%
filter_opacity100%
filter_blur0px
mix_blend_modenormal
animation_stylenone
animation_directioncenter
animation_duration1000ms
animation_delay0ms
animation_intensity_slide50%
animation_intensity_zoom50%
animation_intensity_flip50%
animation_intensity_fold50%
animation_intensity_roll50%
animation_starting_opacity0%
animation_speed_curveease-in-out
animation_repeatonce
hover_transition_duration300ms
hover_transition_delay0ms
hover_transition_speed_curveease
link_option_url_new_windowoff
sticky_positionnone
sticky_offset_top0px
sticky_offset_bottom0px
sticky_limit_topnone
sticky_limit_bottomnone
sticky_offset_surroundingon
sticky_transitionon
motion_trigger_startmiddle
hover_enabled0
title_css_text_shadow_stylenone
title_css_text_shadow_horizontal_length0em
title_css_text_shadow_vertical_length0em
title_css_text_shadow_blur_strength0em
title_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
acf_label_css_text_shadow_stylenone
acf_label_css_text_shadow_horizontal_length0em
acf_label_css_text_shadow_vertical_length0em
acf_label_css_text_shadow_blur_strength0em
acf_label_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
label_css_text_shadow_stylenone
label_css_text_shadow_horizontal_length0em
label_css_text_shadow_vertical_length0em
label_css_text_shadow_blur_strength0em
label_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
text_before_css_text_shadow_stylenone
text_before_css_text_shadow_horizontal_length0em
text_before_css_text_shadow_vertical_length0em
text_before_css_text_shadow_blur_strength0em
text_before_css_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
seperator_text_shadow_stylenone
seperator_text_shadow_horizontal_length0em
seperator_text_shadow_vertical_length0em
seperator_text_shadow_blur_strength0em
seperator_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
relational_field_item_text_shadow_stylenone
relational_field_item_text_shadow_horizontal_length0em
relational_field_item_text_shadow_vertical_length0em
relational_field_item_text_shadow_blur_strength0em
relational_field_item_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
button_text_shadow_stylenone
button_text_shadow_horizontal_length0em
button_text_shadow_vertical_length0em
button_text_shadow_blur_strength0em
button_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
box_shadow_stylenone
box_shadow_colorrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_positionouter
box_shadow_style_buttonnone
box_shadow_color_buttonrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_buttonouter
text_shadow_stylenone
text_shadow_horizontal_length0em
text_shadow_vertical_length0em
text_shadow_blur_strength0em
text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
disabledoff
global_colors_info{}

Visste du att…

… de vanligaste riskfaktorerna för att utveckla åderbråck är ålder, ärftlighet, övervikt och stillasittande.

… kvinnor drabbas oftare av åderbråck än män? Många kvinnor får åderbråck i samband med graviditet, men för de flesta försvinner åderbråcken efter 3–6 månader.

… det är viktigt att söka läkare om du har åderbråck som leder till missfärgad eller förtjockad hud eller får sår i anslutning till åderbråcken.

 

Execution time: 0.0014 seconds

Du är kanske också intresserad av

Args

post_type
0post
post_statuspublish
posts_per_page3
meta_query
relationAND
0Array ( )
post__in
0847
14829
2685
post__not_in
04818
orderby
dateASC
relevanssitrue

Module Settings

post_type_chooseoff|on|off|off|off|off|off
loop_stylecustom_loop_layout
shortcode_name[de_loop_template_shortcode]
loop_templatesdivi-blog
custom_loop_templatenone
loop_layout2780
filter_update_animationload-6
no_posts_layout2780
no_posts_layout_textSorry, No posts.
is_main_loopon
include_current_termsoff
groupping_post_objectoff
groupping_taxonomynone
show_empty_onloadoff
post_statuspublish
show_current_postoff
posts_number3
post_offset0
post_display_typerelated
saved_typewishlist
acf_linked_acfnone
related_contentpost-object
related_acf_fieldnone
related_content_categoriesdefault
is_category_loopoff
disable_sticky_postsoff
specific_post_objectsoff
related_content_tagsdefault
tax_name_relatednone
acf_name_relatedfield_627bf22305443
custom_tax_choosepost
acf_namenone
include_sticky_postson
include_sticky_posts_onlyoff
onload_tax_choosepost
sort_orderdate
acf_sort_fieldnone
acf_sort_typestring
acf_date_picker_fieldnone
acf_date_picker_methoddefault
acf_date_picker_custom_day30
order_asc_descASC
sec_acf_sort_fieldnone
sec_acf_sort_typestring
sec_acf_date_picker_fieldnone
sec_order_asc_descASC
enable_loadmoreoff
pagination_positionbottom
scrolltoon
scrollto_fine_tune0px
loadmore_textLoad More
loadmore_text_loadingLoading...
enable_resultcountoff
resultcount_positionright
result_count_single_textShowing the single result
result_count_all_textShowing all %d results
result_count_pagination_textShowing %d-%d of %d results
has_mapoff
map_all_postsoff
map_all_posts_limit-1
map_infoview_layoutnone
map_infoview_layout_ajaxoff
hide_marker_labeloff
map_clusteron
map_center_first_poston
link_whole_girdoff
link_whole_gird_externaloff
external_acfnone
content_section_layoutnone
grid_layoutgrid
equal_heighton
columns3
columns_tablet2
columns_mobile1
custom_gutter_widthoff
grid_list_defaultlist
grid_list_positionleft
grid_list_cookie_time30
grid_view_icon||divi||400
list_view_icon||fa||900
icon_padding7px|7px|7px|7px
icon_margin0px|10px|0px|0px
enable_overlayon
show_featured_imageon
show_read_moreoff
read_more_textRead More
show_authoron
show_dateon
date_formatF j, Y
show_categorieson
show_contentoff
excerpt_length270
excerpt_more...
show_commentsoff
meta_separator|
content_visibilityhover
image_hover_animationnone
loop_template_content_alignmentcenter_center
loop_template_color_themelight
loop_template_same_heighton
image_min_height150px
image_max_height500px
pagination_item_background#fff
pagination_item_background_active#ebe9eb
disabled_onoff|off|off
_builder_version4.19.1
_module_presetdefault
grouping_tax_title_font_size14px
grouping_tax_title_letter_spacing0px
grouping_tax_title_line_height1em
title_font_size14px
title_letter_spacing0px
title_line_height1em
excerpt_font_size14px
excerpt_letter_spacing0px
excerpt_line_height1em
loop_template_meta_font_size14px
loop_template_meta_letter_spacing0px
loop_template_meta_line_height1em
loop_template_meta_a_font_size14px
loop_template_meta_a_letter_spacing0px
loop_template_meta_a_line_height1em
loop_template_a_font_size14px
loop_template_a_letter_spacing0px
loop_template_a_line_height1em
pagination_font_letter_spacing0px
active_pagination_letter_spacing0px
background_enable_coloron
use_background_color_gradientoff
background_color_gradient_repeatoff
background_color_gradient_typelinear
background_color_gradient_direction180deg
background_color_gradient_direction_radialcenter
background_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
background_color_gradient_unit%
background_color_gradient_overlays_imageoff
background_color_gradient_start#2b87da
background_color_gradient_start_position0%
background_color_gradient_end#29c4a9
background_color_gradient_end_position100%
background_enable_imageon
parallaxoff
parallax_methodon
background_sizecover
background_image_widthauto
background_image_heightauto
background_positioncenter
background_horizontal_offset0
background_vertical_offset0
background_repeatno-repeat
background_blendnormal
background_enable_video_mp4on
background_enable_video_webmon
allow_player_pauseoff
background_video_pause_outside_viewporton
background_enable_pattern_styleoff
background_pattern_stylepolka-dots
background_pattern_colorrgba(0,0,0,0.2)
background_pattern_sizeinitial
background_pattern_widthauto
background_pattern_heightauto
background_pattern_repeat_origintop_left
background_pattern_horizontal_offset0
background_pattern_vertical_offset0
background_pattern_repeatrepeat
background_pattern_blend_modenormal
background_enable_mask_styleoff
background_mask_stylelayer-blob
background_mask_color#ffffff
background_mask_aspect_ratiolandscape
background_mask_sizestretch
background_mask_widthauto
background_mask_heightauto
background_mask_positioncenter
background_mask_horizontal_offset0
background_mask_vertical_offset0
background_mask_blend_modenormal
custom_buttonoff
button_text_size20
button_bg_use_color_gradientoff
button_bg_color_gradient_repeatoff
button_bg_color_gradient_typelinear
button_bg_color_gradient_direction180deg
button_bg_color_gradient_direction_radialcenter
button_bg_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
button_bg_color_gradient_unit%
button_bg_color_gradient_overlays_imageoff
button_bg_color_gradient_start#2b87da
button_bg_color_gradient_start_position0%
button_bg_color_gradient_end#29c4a9
button_bg_color_gradient_end_position100%
button_bg_enable_imageon
button_bg_parallaxoff
button_bg_parallax_methodon
button_bg_sizecover
button_bg_image_widthauto
button_bg_image_heightauto
button_bg_positioncenter
button_bg_horizontal_offset0
button_bg_vertical_offset0
button_bg_repeatno-repeat
button_bg_blendnormal
button_bg_enable_video_mp4on
button_bg_enable_video_webmon
button_bg_allow_player_pauseoff
button_bg_video_pause_outside_viewporton
button_use_iconon
button_icon_placementright
button_on_hoveron
custom_loop_template_buttonoff
loop_template_button_text_size20
loop_template_button_bg_use_color_gradientoff
loop_template_button_bg_color_gradient_repeatoff
loop_template_button_bg_color_gradient_typelinear
loop_template_button_bg_color_gradient_direction180deg
loop_template_button_bg_color_gradient_direction_radialcenter
loop_template_button_bg_color_gradient_stops#2b87da 0%|#29c4a9 100%
loop_template_button_bg_color_gradient_unit%
loop_template_button_bg_color_gradient_overlays_imageoff
loop_template_button_bg_color_gradient_start#2b87da
loop_template_button_bg_color_gradient_start_position0%
loop_template_button_bg_color_gradient_end#29c4a9
loop_template_button_bg_color_gradient_end_position100%
loop_template_button_bg_enable_imageon
loop_template_button_bg_parallaxoff
loop_template_button_bg_parallax_methodon
loop_template_button_bg_sizecover
loop_template_button_bg_image_widthauto
loop_template_button_bg_image_heightauto
loop_template_button_bg_positioncenter
loop_template_button_bg_horizontal_offset0
loop_template_button_bg_vertical_offset0
loop_template_button_bg_repeatno-repeat
loop_template_button_bg_blendnormal
loop_template_button_bg_enable_video_mp4on
loop_template_button_bg_enable_video_webmon
loop_template_button_bg_allow_player_pauseoff
loop_template_button_bg_video_pause_outside_viewporton
loop_template_button_use_iconon
loop_template_button_icon_placementright
loop_template_button_on_hoveron
positioningnone
position_origin_atop_left
position_origin_ftop_left
position_origin_rtop_left
widthauto
max_widthnone
min_heightauto
heightauto
max_heightnone
filter_hue_rotate0deg
filter_saturate100%
filter_brightness100%
filter_contrast100%
filter_invert0%
filter_sepia0%
filter_opacity100%
filter_blur0px
mix_blend_modenormal
animation_stylenone
animation_directioncenter
animation_duration1000ms
animation_delay0ms
animation_intensity_slide50%
animation_intensity_zoom50%
animation_intensity_flip50%
animation_intensity_fold50%
animation_intensity_roll50%
animation_starting_opacity0%
animation_speed_curveease-in-out
animation_repeatonce
hover_transition_duration300ms
hover_transition_delay0ms
hover_transition_speed_curveease
link_option_url_new_windowoff
sticky_positionnone
sticky_offset_top0px
sticky_offset_bottom0px
sticky_limit_topnone
sticky_limit_bottomnone
sticky_offset_surroundingon
sticky_transitionon
motion_trigger_startmiddle
hover_enabled0
grouping_tax_title_text_shadow_stylenone
grouping_tax_title_text_shadow_horizontal_length0em
grouping_tax_title_text_shadow_vertical_length0em
grouping_tax_title_text_shadow_blur_strength0em
grouping_tax_title_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
title_text_shadow_stylenone
title_text_shadow_horizontal_length0em
title_text_shadow_vertical_length0em
title_text_shadow_blur_strength0em
title_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
excerpt_text_shadow_stylenone
excerpt_text_shadow_horizontal_length0em
excerpt_text_shadow_vertical_length0em
excerpt_text_shadow_blur_strength0em
excerpt_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
loop_template_meta_text_shadow_stylenone
loop_template_meta_text_shadow_horizontal_length0em
loop_template_meta_text_shadow_vertical_length0em
loop_template_meta_text_shadow_blur_strength0em
loop_template_meta_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
loop_template_meta_a_text_shadow_stylenone
loop_template_meta_a_text_shadow_horizontal_length0em
loop_template_meta_a_text_shadow_vertical_length0em
loop_template_meta_a_text_shadow_blur_strength0em
loop_template_meta_a_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
loop_template_a_text_shadow_stylenone
loop_template_a_text_shadow_horizontal_length0em
loop_template_a_text_shadow_vertical_length0em
loop_template_a_text_shadow_blur_strength0em
loop_template_a_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
pagination_font_text_shadow_stylenone
pagination_font_text_shadow_horizontal_length0em
pagination_font_text_shadow_vertical_length0em
pagination_font_text_shadow_blur_strength0em
pagination_font_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
active_pagination_text_shadow_stylenone
active_pagination_text_shadow_horizontal_length0em
active_pagination_text_shadow_vertical_length0em
active_pagination_text_shadow_blur_strength0em
active_pagination_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
button_text_shadow_stylenone
button_text_shadow_horizontal_length0em
button_text_shadow_vertical_length0em
button_text_shadow_blur_strength0em
button_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
loop_template_button_text_shadow_stylenone
loop_template_button_text_shadow_horizontal_length0em
loop_template_button_text_shadow_vertical_length0em
loop_template_button_text_shadow_blur_strength0em
loop_template_button_text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
box_shadow_stylenone
box_shadow_colorrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_positionouter
box_shadow_style_productnone
box_shadow_color_productrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_productouter
box_shadow_style_grid_list_view_buttonnone
box_shadow_color_grid_list_view_buttonrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_grid_list_view_buttonouter
box_shadow_style_buttonnone
box_shadow_color_buttonrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_buttonouter
box_shadow_style_loop_template_buttonnone
box_shadow_color_loop_template_buttonrgba(0,0,0,0.3)
box_shadow_position_loop_template_buttonouter
text_shadow_stylenone
text_shadow_horizontal_length0em
text_shadow_vertical_length0em
text_shadow_blur_strength0em
text_shadow_colorrgba(0,0,0,0.4)
disabledoff
global_colors_info{}
0.16765308380127 seconds

Referenser

Execution time: 0.0003 seconds

Annons

Execution time: 0.0003 seconds

Annons

Execution time: 0.0003 seconds