fbpx

Äntligen – naturlig hjälp mot PMS

Känns det som att du vill skiljas en gång i månaden? Dyker både humör och livsglädje var fjärde vecka? Och är du trött på att kastas mellan höga berg och djupa dalar i ditt mående? Då finns det all anledning att försöka hitta hjälp som kan lindra besvären. Och det finns både snabb och effektiv hjälp även för dig som inte vill ha läkemedelsbehandling.

17 november, 2022

Besvär i samband med menstruation – framför allt under perioden strax före mens – upplever de flesta kvinnor i fertil ålder. Ändå pratas det förvånansvärt lite om hur mycket livet och vardagen faktiskt påverkas av att du som kvinna en gång i månaden måste ta dig igenom allt från häftiga humörsvängningar och perioder av nedstämdhet till att uppleva hur kroppen svullnar och du får andra återkommande besvär som magvärk och migrän.

Lämnas i sticket

Med tanke på hur mycket lidande och försämrad livskvalitet som följer i spåren av PMS-besvären så är det också anmärkningsvärt hur svårt många kvinnor upplever att det är att bli tagna på allvar i vården för att få hjälp med sina besvär.

Samtidigt finns en utbredd skepsis hos många kvinnor mot läkemedelsbehandling vid PMS. Det gör att en stor grupp kvinnor helt enkelt inte får hjälp med råd om hur man kan lindra PMS-besvär på andra sätt, eftersom kunskapen om alternativa behandlingar oftast är begränsad inom vården.

Salvia Blomma Premens

Salvia är en väl beprövad läkeört mot bland annat PMS-relaterade besvär.

Salvia väl beprövat mot PMS

Vilka alternativ finns då för kvinnor som inte vill eller kan ta läkemedel som p-piller eller antidepressiva medel utan hellre vill använda sig av naturliga egenvårdspreparat för att rå på sina PMS-problem?

Faktum är att flera naturliga substanser och läkeörter har visat sig ha god effekt för att lindra PMS-relaterade besvär. Det gäller exempelvis salvia som i långa tider har använts i folkmedicinen för bättre hormonbalans, något som kan bidra till att lindra besvär i samband med PMS.

Även vitamin B6, B2 och B1 spelar en viktig roll för hormonbalansen och för att motverka trötthet och utmattning i samband med PMS.

Skräddarsytt kosttillskott

Premens Cleanmarine är ett kosttillskott som har utvecklats speciellt för kvinnor med olika typer av PMS-besvär med bland annat extrakt av just salvia och en kombination av vitamin B6, B2 och B1 (tiamin).

Dessutom innehåller Premens Cleanmarine vitamin D3, Iroflav (en unik sammansättning av rosmarinextrakt och sojaisoflavoner) samt högklassig krillolja som är rik på fosfolipider och antioxidanten astaxanthin.

Du kan läsa mer om innehållet och de aktiva substanserna i Premens Cleanmarine här.

Premens Clearmarine säljs på apotek och i hälsofackhandeln.

Andra alternativ

Andra kosttillskott med salvia är A Vogels Salvia (som även används mot klimakteriebesvär som värmevallningar och svettningar) och Apiforce (med bidrottningsgelé), Great Earths Meno Balance (innehåller även nattljusolja, rödklöverextrakt, linfrö och jamsrotsextrakt) samt Elixirs Wo-Ho (innehåller även jamsrot).

Fakta

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 815 [1] => 676 [2] => 4164 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 4169 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.11475896835327 seconds

Referenser

Annons
Annons