fbpx

Musselextrakt för rörliga leder

Det är sommar och ledigt och vi är många som längtar efter att få komma ut och röra på oss. Men vad gör man när lederna värker och stelheten blir ett hinder? Allt fler provar naturliga alternativ mot artros och ledvärk. Extrakt av grönläppad mussla är ett av de mest beprövade sätten att lindra smärta och öka rörligheten vid artros – utan biverkningar.

9 september, 2022

Omkring en miljon svenskar över 45 år beräknas lida av artros i någon form. Besvär som i många fall leder till försämrad livskvalitet med mycket smärta och begränsad rörlighet. Standardbehandlingen i sjukvården är behandling med antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel.

Men för många innebär dessa läkemedel inte bara en lättnad när det gäller smärtan, utan också besvärliga biverkningar, framför allt i mage och tarm.

Svenskutvecklat musselextrakt

GLYC Original är ett svenskutvecklat kosttillskott som är utvecklat just för att lindra smärta och öka rörlighet vid artros och ledvärk – utan besvärliga biverkningar.

Med en kombination av naturliga substanser och näringsämnen har apotekaren Dan Magnusson på Octean skräddarsytt ett kosttillskott med komponenter som på olika sätt underlättar bildning av kollagen och glykosaminglykaner – naturliga ämnen som bidrar till minskad friktion och ökad rörlighet i lederna och därmed mindre smärta och stelhet.

Odlas i kalla vatten

GLYC Original består av extrakt från den nyzeeländska grönläppade musslan, som i ett flertal studier visat sig ha mycket god antiinflammatorisk effekt vid olika typer av led-och muskelbesvär.

Musslan odlas i de kalla och klara vattnen utanför Nya Zeeland och innehåller höga halter av glykosaminglykaner (GAG), musselolja samt omega 3-fettsyror (med fettsyrorna DHA, EPA och ETA).

I GLYC original ingår även kollagen från fisk som är en viktig byggsten för brosk och ben, samt vitamin C och zink som har en gynnsam effekt för att bilda och stärka brosk, ben och bindväv.

Många studier

Det har gjorts många studier på extrakt av grönläppad mussla som visar på en god effekt vid artros och ledrelaterade besvär (du kan läsa mer om studierna här).

Av studierna framgår också att biverkningsrisken vid användning av extrakt från grönläppad mussla är mycket liten. GLYC Original lämpar sig därför väl för långtidsbehandling av ledrelaterade besvär.

Om du är allergisk eller överkänslig mot fisk bör du dock inte använda medel med musselextrakt.

Fler varianter

GLYC Original ingår i en serie skräddarsydda produkter från Octean som har utvecklats för att ge ett tillskott av näringsämnen som behövs för att bygga en stark och hållbar kropp.

GLYC Active är särskilt utformat för dig som tränar regelbundet och vill ge dina leder och muskler en välbehövlig återhämtning. Här ingår läkeörterna boswellia och gurkmeja som båda har en dokumenterad effekt mot stela och smärtande leder, samt vitamin K2, vitamin D, vitamin C, mangan, L-arginin och MSM.

Boswellia och gurkmeja bidrar till att hålla lederna smidiga och flexibla. Vitamin K2 bidrar till att upprätthålla en normal benstomme och mangan till en normal bindvävsbildning och normal energiomsättning.

Booster-effekt

GLYC Boost är speciellt sammansatt för att svara mot behoven hos kvinnor och män mitt i livet som vill ha rörliga och flexibla leder för att kunna hålla i gång både träning och vardaglig rörlighet.

Innehållsdeklarationen rymmer ett antal substanser på som på olika sätt bidrar till en förbättrad led- och muskelhälsa:

  • Handplockade nypon (1 200 mg) bidrar till att upprätthålla styrka och rörlighet i lederna.
  • Grönläppad mussla med naturligt glykosamin och omega-3 har en antiinflammatorisk och ”smörjande” effekt som ökar rörligheten och minskar smärtan i ömmande leder.
  • Gurkmeja med hög halt av curcumin stödjer ledernas flexibilitet.
  • Vitamin C bidrar boostar funktionen hos immunförsvaret och bidrar till att normalisera bildningen av kollagen.
  • Zink är viktigt för en rad funktioner i kroppen, bland annat för uppbyggnaden av muskler.
  • Svartpeppar är inflammationshämmande och bidrar till att öka upptaget av näringsämnen. Det gäller särskilt ämnet curcumin, den aktiva substansen i gurkmeja, som tas upp flerfaldigt mer effektivt i kombination med svartpeppar.

Fakta

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 3452 [1] => 3502 [2] => 3974 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 3974 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.098680019378662 seconds

Referenser

ACF Type: wysiwyg

Det finns ett stort antal studier på effekt och säkerhet hos medel med extrakt av grönläppad mussla. Här kan du läsa mer om dessa studier.

Annons
Annons