fbpx

Femifert – naturligt alternativ vid PCOS

PCOS är den dolda kvinnosjukdomen som kan leda till en rad symtom som försämrad blodsockerbalans, oönskad kroppsbehåring, akne, oregelbunden eller utebliven ägglossning/menstruation och svårigheter att bli gravid.
PCOS behandlas ofta med olika typer av hormontillskott – men det finns också naturliga behandlingsalternativ som visat sig vara effektiva.

25 januari, 2023

Omkring 10 procent av alla kvinnor beräknas ha PCOS, polycystiskt ovariesyndrom, men mörkertalet är stort. Därför kallas PCOS ofta den dolda kvinnosjukdomen. Typiska symtom är kraftigt oregelbundna eller uteblivna menstruationer,ökad kroppsbehåring, håravfall och svårigheter att bli gravid. Behandlingen utgörs i första hand av hormonbehandling ochomsätällning till en sundare och mer aktiv livstil. Kostillskott med den kroppsegna substansen inositol kan också bidra till att lindra symtom och öka livskvalitén hos kvinnor med PCOS.

Förstahandsbehandlingen utgörs av hormonterapi men omställning till en mer aktiv och sund livsstil och kosttillskott med det kroppsegna ämnet inositol kan ge värdefull hjälp.

Femifert PCOS

Foto: Shutterstock

Patenterad kombination

Femifert innehåller en patenterad kombination av naturliga ämnen som på olika sätt bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten vid PCOS. Kombinatiuonen består av:

• D-Chiro-Inositol – spelar en viktig roll för signalfunktionerna i cellerna i kroppen och bidrar till att stabilisera såväl blodsockernivåer som hormonbalansen i kroppen. Något som är avgörande för en normal ägglossning och möjligheterna att bli gravid.
• Linfröextrakt – med alfaliponsyra som är en kraftig antioxidant som medverkar i kroppens energi- och näringsomsättning.
• Sötpotatisextrakt – som ökar cellernas känslighet för insulin.
• Extrakt av banabablad – bidrar till att förbättra blodsockerbalansen på ett liknande sätt som insulin.
• Zink – bidrar till bidrar till normal fertilitet och reproduktion.
• Vitamin B6 – bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten och få i gång ägglossningen..
• Folsyra – vitamin B9 som rekommenderas för kvinnor som vill bli gravida.
• Vitamin B12 – som bidrar till energiomsättning och normal funktion i nervsystemet.

Dokumenterad effekt

Studier på den patenterade kombinationen av bland annat D-Chiro-inositol och liponsyra som finns i Femifert har visat på både förbättrad insulinkänslighet och bättre hormonbalans hos de deltagande kvinnorna som fick den aktiva substansen.

En sexmånadersstudie på kvinnor med PCOS visade att menstruationscykellängden förbättrades med drygt 75 procent hos de kvinnor som fick tillskott av D-Chiro-inositol och liponsyra. Ägglossningen återställdes med omkring 40 procent och under de sex månader behandlingen pågick förbättrades även BMI påtagligt hos fler än hälften av kvinnorna samtidigt som insulinkänsligheten ökade.

Förbättrad balans

I en annan färsk studie visades på en signifikant minskning av kroppsvikt och förbättrad blodsockerbalans vid tillskott av D-Chiro-inositol. Tillskott av Femifert har också visat sig kunna ge en signifikant förbättring även när det gäller humör och akneförekomst.

Viktigt att veta

Femifert är ett säkert och väl dokumenterat behandlingsalternativ vid PCOS när andra diagnoser bakom besvären kunnat uteslutas.
Om du redan är gravid ska du dock inte ta Femifert utan att ha rådgjort med läkare. Helt enkelt för att det inte finns några studier på gravida och ammande.

Femifert säljs på apotek. Andra kosttillskott med inositol är Donaferty (med myo-inositol och folsyra) och MyoDeSitol (med Myo-inositol, D-chiro-inositol samt folsyra som säljs på apotek eller i hälsofackhandeln.

Fakta

ACF Type: wysiwyg

Visste du att...
… en kvinna med PCOS föder i snitt lika många barn som andra kvinnor, men behöver oftare hjälp med någon form av fertilitetsbehandling.
… det finns vissa positiva effekter med PCOS. Förutom att kvinnor som drabbats kan vara fertila längre upp i åldern så verkar det vara lättare att bygga upp muskler och skelett när man har PCOS. Detta leder till ökad fysisk prestationsförmåga.

Du är kanske också intresserad av

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => post ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [meta_query] => Array ( [relation] => AND ) [post__in] => Array ( [0] => 4745 [1] => 1363 [2] => 4169 ) [post__not_in] => Array ( [0] => 4748 ) [orderby] => date [order] => ASC )
0.08861517906189 seconds

Referenser

Annons
Annons